Az AfD szigorúbb menekültpolitikát követel

Állítsák le a bevándorlást és a honosítást, tiltsák ki a menedékkérőket a tömegrendezvényekről. Az Alternatíva Németországért (AfD) drasztikus intézkedéseket sürget a belső biztonság helyreállítása érdekében.

Forrás: Junge Freiheit2024. 08. 28. 10:02
Alice Weidel, az Alternatíva Németországért (AfD) párt újraválasztott társvezetője a Grugahallében a párt kongresszusának második és utolsó napját Essenben.
Alice Weidel, az Alternatíva Németországért (AfD) párt újraválasztott társvezetője a Grugahallében a párt kongresszusának második és utolsó napját Essenben Fotó: Volker Hartmann Forrás: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy választási kampányrendezvényen Alice Weidel, az AfD vezetője második rendszerváltásról beszélt. Az NDK-ban lezajlott békés forradalomra utalva azt mondta, hogy amennyiben pártja átveszi a kormányzati posztot, az AfD véget vet a „elhibázott politikának”, az „irányítás elvesztésének” és az „állam csődjének”, írta a Junge Freiheit.

Az ellenzéki politikus „a bevándorlás és a honosítás azonnali, legalább öt évre szóló betiltását” követelte a halálos solingeni támadás után. Weidel szerint az AfD magára vállalná ennek kormányzati felelősségét. Németország lezárná és ellenőrizné határait, fogalmazott. A három halottal és nyolc súlyos sérülttel járó késes támadás után „elege van” az „üres frázisokból” és az „ostoba beszédből”.

„Késes támadások minden nap”

Weidel a belső biztonság megszűnését és az elharapózó „késes bűncselekményeket” fájlalta. Az AfD a vasárnapi szászországi és türingiai, valamint a három héttel későbbi brandenburgi választások után át szeretné venni a kormányrudat, azt hangsúlyozta:

Szükségünk van egy második rendszerváltásra.

A solingeni események után a brandenburgi AfD-frakció is azt javasolta, hogy tiltsák meg a menedékkérők, a menedékjogra jogosultak és az ukrán háborús menekültek belépését a nyilvános rendezvényekre. 

A potsdami tartományi parlament közelgő rendkívüli ülésére benyújtott határozati javaslatában az AfD egy brandenburgi határrendőrség létrehozását követeli. Emellett a „származási országukba nyaralni induló” menedékkérőknek el kellene veszíteniük a védelmi státuszukat, és „végleg vissza kellene térniük a hazájukba”.

Lena Kotré parlamenti képviselő azt mondta: „Solingen ma vagy holnap bárhol lehet”. Németország elérte azt a pontot, „ahol már nem tudjuk uralni a helyzetet”.

Borítókép: Alice Weidel, az Alternatíva Németországért (AfD) párt újraválasztott társvezetője a Grugahallében a párt kongresszusának második napján Essenben
  

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.