Ismét Németország: a rendőrség lelőtt egy késes támadót Duisburg mellett

Mindössze négy nappal a halálos solingeni támadás után egy fiatal férfi késsel a kezében támadt rendőrökre Moersben, Észak-Rajna-Vesztfáliában. A 26 éves férfi két késsel támadt több járókelőre is, majd a rendőrök az utcán lelőtték az őrjöngő támadót

Forrás: Tages-Anzeiger2024. 08. 28. 8:40
Berlin, 2024. március 3. A különleges rendõri egység tagjai kutatnak a Vörös Hadsereg Frakció (RAF) egykori hírhedt terrorcsoport még szökésben lévõ két tagja, Burkhard Garweg és Ernst-Volker Staub után Berlinben 2024. március 3-án. Egyik társukat, Daniela Klettét, aki évtizedek óta szökésben volt, február 27-én fogták el lakásában. A már feloszlatott RAF harmadik generációjához tartozó terroristákat azzal vádolják, hogy egy gyilkossági kísérletet és több súlyos, fegyveres rablótámadást hajtottak végre 1999 és 2016 között. A német hatóságok több mint 30 ember meggyilkolásáért és legkevesebb 200 ember megsebesítéséért teszik felelõssé a Vörös Hadsereg Frakciót. MTI/EPA/Hannibal Hanschke Fotó: Hannibal Hanschke
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A járókelők elleni támadás után a rendőrség Duisburgban agyonlőtt egy férfit, akinél két kés is volt, írta a Tages-Anzeiger.

Az észak-rajna-vesztfáliai város rendőrségét kedden délután riasztották, mert egy ismeretlen férfi megtámadott és megfenyegetett több járókelőt. A férfi két késsel a kezében támadt a kiérkező rendőrökre is. A rendőrök ezután használták lőfegyverüket, és halálosan megsebesítették a támadót.

Az információk szerint a támadó egy 26 éves német volt. Az incidensben más személy nem sérült meg. A Bild információi szerint a kiváltó ok egy kerékpárossal történt vita. Több szomszéd is leírta, hogy a 26 éves férfi rátámadt a férfira, aki ezután hívta a rendőrséget. 

A bűncselekmény hátterének vizsgálata folyamatban van, az indíték egyelőre nem ismert. Az ügyészség és a duisburgi bűnügyi osztály gyilkossági csoportot hozott létre.

Ugyanaz a szövetségi állam, mint Solingen

Moers Észak-Rajna-Vesztfáliában, Duisburgtól nyugatra található. Ugyanebben az államban múlt pénteken történt az a halálos késtámadás, amiben egy 26 éves szíriai férfi három embert megölt és nyolc másikat megsebesített a solingeni városi fesztiválon.

A szövetségi főügyészség terrorizmus gyanújával nyomoz. A férfi állítólag az Iszlám Állam dzsihadista milícia tagjaként cselekedett. Az Iszlám Állam vállalta a felelősséget a támadásért. Az eset egyebek mellett vitát váltott ki a fegyvertartási törvények szigorításáról, több késtilalmi zónával, valamint a kitoloncolásokról és a hatóságok esetleges mulasztásairól.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.