Az oroszok számára létfontosságú hidat pusztítottak el az ukránok

Az ukrán fegyveres erők leromboltak egy hidat a Seim folyó felett a Kurszki területen. Egy korábbi támadás során két önkéntes munkás halt meg ezen a helyszínen.

Forrás: The Moscow Times2024. 08. 16. 21:01
Russia hits Ukrainian troops near Kursk
KURSK OBLAST, RUSSIA - AUGUST 12: (----EDITORIAL USE ONLY - MANDATORY CREDIT - 'RUSSIAN MINISTRY OF DEFENSE / HANDOUT' - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS----) A screen grab from a video released by Russian Ministry of Defense shows Russian forces launching a missile attack with Lancet, unmanned aerial vehicle (UAV), targeting the Ukrainian Armed Forces position at the border area near Kursk Oblast, Russia on August 12, 2024. Russian Ministry of Defense / Handout / Anadolu (Photo by Russian Ministry of Defense / Ha / ANADOLU / Anadolu via AFP)
Az orosz erők Lancet pilóta nélküli légi járművel (UAV) rakétatámadást indítanak az ukrán fegyveres erők állása ellen az oroszországi Kurszki területen
Orosz támadás a Kurszki területen Fotó: Anadolu via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ukrán katonák pénteken leromboltak egy kulcsfontosságú hidat Oroszország délnyugati, kurszki térségében, megszakítva ezzel az orosz ellenőrzés alatt álló területek és az ukránok által elfoglalt részek közötti összeköttetést – közölte a The Moscow Times. 

A híd, amely a Seim folyón ívelt át és Gluskovo város közelében húzódott, a nap folyamán korábban részben megrongálódott egy támadásban, amelyben meghalt az Összoroszországi Népfront két önkéntes munkása. Később a híd teljesen összeomlott, miután egy amerikaiak által biztosított HIMARS rakéta eltalálta. 

Az orosz és az ukrán hatóságok sem nyilatkoztak azonnal a csapással kapcsolatban. 

Bizonyos hírportálok arról számoltak be, hogy az orosz hadsereg ezt a hidat használta arra, hogy fegyverekkel és felszereléssel lássa el erőit a Glushkovszkij körzetben, amely kötelező evakuálási parancs alatt áll. A híd körülbelül tizenegy kilométerre északra helyezkedett el az ukrán határtól. 

Alekszej Szmirnov, a Kurszki terület megbízott kormányzójának tanácsadója felvetette, hogy az ukrán erők a hidat egy szélesebb körű stratégia részeként rombolták le, amelynek célja a Glushkovszkij kerület feletti ellenőrzés megszerzése volt.

Borítókép: Orosz támadás a Kurszki területen (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.