Csaknem negyvennapos böjtöt tör ma meg a demokrata elnökjelölt

Egyvalamiben máris Joe Biden bukott amerikai elnök nyomdokaiba lépett Kamala Harris alelnök, a Demokrata Párt elnökjelöltje: főnökéhez hasonlóan hanyagolja a sajtót. Harris, aki Biden visszalépése óta, tehát 39 napja nem volt hajlandó sem interjút adni, sem sajtótájékoztatót tartani, ma a baráti CNN riporterének válaszol.

2024. 08. 29. 14:14
Kamala Harris amerikai alelnök, a Demokrata Párt elnökjelöltje
Kamala Harris amerikai alelnök, a Demokrata Párt elnökjelöltje (Fotó: MTI/EPA/Will Oliver)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megtöri a csaknem negyvennapos böjtöt Kamala Harris alelnök, a Demokrata Párt elnökjelöltje: interjút ad a CNN amerikai hírtelevíziónak, miután 39 napon keresztül súgógépről felolvasott beszédekre korlátozta a kommunikációját, sem interjút adni, sem sajtótájékoztatót tartani nem volt hajlandó.

Ebben máris főnöke, Joe Biden jelenlegi amerikai elnök nyomdokaiba lépett, aki szintén igyekszik kerülni minden nem előre megírt megszólalást.

Harris a demokratákkal baráti viszonyt ápoló CNN-től aligha számíthat kényes kérdésekre, pedig a Breitbart amerikai hírportál szerint bőven lenne mire válaszolnia a demokrata elnökjelöltnek.

Megkérdeznék például, hogy a határvédelem kérdésének felelőseként ellátogatott-e valaha is a mexikói határra, és ha nem, miért nem. Milyen módon tükrözi a demokrácia védelmét az a tény, hogy az előválasztási folyamat megkerülésével lett a Demokrata Párt jelöltje? 

De az is érdekelné a konzervatív hírportált, hogy az illegális bevándorlás hozzájárul-e a középosztály életszínvonalának emeléséhez, amelyet Harris olyan lelkesen hangoztat a kampányában.

Kamala Harris némaságát a korábbi demokrata politikusból lett független elnökjelölt, Robert F. Kennedy Jr. is elítélte. A Tucker Carlson konzervatív véleményvezérnek adott interjúban emlékeztetett, hogy apja, Robert Kennedy igazságügyi miniszter és nagybátyja, John Fitzgerald Kennedy amerikai elnök mindketten az eszmék ütköztetésének hívei voltak.

Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje Harrisszel ellentétben nem ijed meg az interjúktól, olyanoknak is nyilatkozik, akik nem túl hízelgő hangnemben írnak róla – mutatott rá Kennedy.

A ma esti interjú riporteréül nem véletlenül választotta a demokrata kampánycsapat Dana Basht. A CNN munkatársa számos alkalommal adott hangot a Donald Trumppal és a republikánusokkal szembeni ellenszenvének.

Márciusban például annak ellenére elítélte a Legfelsőbb Bíróság Trumpnak kedvező döntését, hogy maga is elismerte, a testület „technikailag helyesen” járt el – írja a Fox News amerikai televíziós hálózat.

Harris mindenesetre erősítést is kap a beszélgetéshez, ugyanis csatlakozik hozzá alelnökjelöltje, Tim Walz minnesotai kormányzó is.

Hogy sajtótájékoztatót mikor tart a demokrata elnökjelölt, az továbbra is rejtély.

Borítókép: Kamala Harris amerikai alelnök, a Demokrata Párt elnökjelöltje (Fotó: MTI/EPA/Will Oliver)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.