Pressman ismét beleszállt Orbán Viktorba – szerinte a békemisszió csak egy performansz

A nagykövet ismét bebizonyította, hogy háborúpárti.

2024. 08. 28. 15:34
PRESSMAN, David
Budapest, 2023. május 31.
David Pressman amerikai nagykövet érkezik Weisz Árpád egykori labdarúgó és edzõ budapesti szobrának avatására a X. kerületi Eiffel Mûhelyházhoz 2023. május 31-én. A félalakos szobor - Bíró Lajos Munkácsy Mihály-díjas szobrászmûvész alkotása - futball-labdával a kezében ábrázolja Weisz Árpádot.
MTI/Máthé Zoltán
David Pressman amerikai nagykövet Fotó: Máthé Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete szinte naponta támadja Magyarországot és a kormányt. Így tett most is, amikor Orbán Viktor miniszterelnök békemisszióját kezdte támadni. 

A Hír TV kérdésére válaszolva úgy fogalmazott:

szerinte a miniszterelnök moszkvai útja csak egy performansz volt. Nem biztos benne, hogy bárki is követi Orbán békemisszióját.

Nem meglepő egyébként, hogy Pressman a békemissziót próbálja lekicsinyleni, hiszen már többször bebizonyosodott, hogy a háború pártján áll. 

A nagykövet úr háborúpárti

− reagált lapunk megkeresésére még júniusban a magyar kormány David Pressman kijelentésére. Akkor a háborúpárti amerikai nagykövet a Pride felvonulás megnyitóján fogalmazott úgy, hogy „nem számít, hány, a magyar kormány által gyártott, brüsszeli bombákról szóló plakát díszeleg a városban egy adott pillanatban, a valóság az, hogy Magyarországot nem támadják külső erők, nem fenyegeti a nyugati dekadencia vírusa, nem csúszik hason Soros György előtt, és nincs kiszolgáltatva teljhatalmú összeesküvő hatalmaknak”.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ megkeresésünkre kifejtette: 

A háborúpárti politikusok azért támadják Magyarországot, mert békepártiak vagyunk. Az ő érdekük az, hogy a háború elhúzódjon, és minket is bele akarnak sodorni a háborúba.

A Biden-adminisztráció hivatalba lépése óta a magyar–amerikai kétoldalú kapcsolatokban jelentős változás állt be – fogalmazott Tóth Erik, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója korábban a Magyar Nemzetnek

Az orosz–ukrán háború kitörése után látható volt, hogy az amerikai baloldal folyamatos nyomás alá helyezi Magyarországot azért, mert számos gyakorlati kérdésben nem ért egyet az USA politikájával. Magyarország békepárti, illegális bevándorlást elutasító álláspontot képvisel, és minden lehetséges eszközzel fellép a genderideológia térnyerésével szemben

– húzta alá Tóth Erik. 

Borítókép: David Pressman amerikai nagykövet (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.