Oroszország nemkívánatos szervezetnek minősítette George Clooney alapítványát

Az orosz ügyészek hétfőn közölték, hogy a The Clooney Foundation for Justice nevű amerikai nonprofit szervezetet nemkívánatos szervezetnek minősítették, mert „hollywoodi léptékű” munkát végez Moszkva lejáratása érdekében.

Forrás: Reuters2024. 08. 19. 14:57
A Kennedy Center kitüntetett amerikai színész, George Clooney részt vesz a Kennedy Center kitüntetettjei fogadásán a washingtoni Fehér Ház keleti termében 2022. december 4-én.
A Kennedy Center kitüntetett amerikai színész, George Clooney részt vesz a Kennedy Center kitüntetettjei fogadásán a washingtoni Fehér Ház keleti termében 2022. december 4-én. Fotó: SAUL LOEB Forrás: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az alapítványt George Clooney amerikai színész és felesége, Amal Clooney emberi jogi ügyvéd alapította. A „nemkívánatos” címkét eddig több mint tíz külföldi szervezetre alkalmazták azóta, hogy Moszkva 2015-ben elkezdte használni a besorolást, írta a Reuters.

George Clooney amerikai színész és felesége, libanoni-brit ügyvéd, Amal Clooney részt vesz az Amazon MGM Studios "The Boys in the boat" című filmjének Los Angeles-i premierjén a Samuel Goldwyn színházban, Beverly Hillsben, Kaliforniában, 2023. december 11-én.
George Clooney amerikai színész és felesége, a libanoni–brit ügyvéd, Amal Clooney részt vesz az Amazon MGM Studios The Boys in the boat című filmjének Los Angeles-i premierjén a Samuel Goldwyn színházban, Beverly Hillsben, Kaliforniában, 2023. december 11-én. (Fotó: AFP/Frederic J. BARNA)

Az alapítvány hollywoodi léptékű munkát végez, amelynek célja Oroszország hiteltelenítése. Aktívan támogatja az országot elhagyó hamis hazafiakat

– közölte a Legfőbb Ügyészség. Hozzátették, hogy a humanitárius eszmék leple alatt a szervezet Moszkva legfelsőbb vezetése elleni büntetőeljárás lefolytatására irányuló kezdeményezéseket hirdet, és nyilvánosan terjeszti a külföldi ügynökökre és nem kormányzati szervezetekre vonatkozó orosz jogszabályok negatív értékelését.

A The Clooney Foundation for Justice egyelőre nem reagált.

Oroszország „nemkívánatos-listáján” olyan sajtóorgánumok, politikai, kulturális és vallási csoportok is szerepelnek, amelyek Moszkva szerint veszélyt jelentenek az ország biztonságára.

Borítókép: George Clooney részt vesz a Kennedy Center kitüntetettjei fogadásán a washingtoni Fehér Ház keleti termében (Fotó: AFP/Saul Loeb)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.