A rendőrség rálőtt egy gyanús személyre a müncheni izraeli konzulátus közelében + videó

A rendőrség egy akció során meglőtt egy gyanús személyt München belvárosában, az izraeli főkonzulátus közelében – az akció jelenleg is tart.

Forrás: Stern2024. 09. 05. 11:33
A rendőrség lelőtt egy gyanús személyt München belvárosában az izraeli főkonzulátus közelében végrehajtott nagyszabású akció során
A rendőrség meglőtt egy gyanús személyt München belvárosában az izraeli főkonzulátus közelében végrehajtott nagyszabású akció során (Fotó:AFP) Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

München belvárosában ma reggel nagyszabású rendőri akció zajlik az izraeli főkonzulátus közelében. A rendőrségi szóvivő szerint a rendőrök meglőttek egy gyanús személyt. Más gyanúsítottról egyelőre nincs információ, írja a Stern.

A rendőrség azt írta: „A rendőrök egy személyt láttak, akinél látszólag lőfegyver volt, emiatt használták szolgálati fegyverüket, a személyt eltalálták és megsebesítették”. Más sérültről nem érkezett hír.

Az izraeli külügyminisztérium közölte, hogy a konzulátus egyetlen munkatársa sem sérült meg. A konzulátus az 1972-es müncheni olimpiai merényletre emlékező megemlékezést tartott, ezért a hírek szerint nem volt nyitva.

A helyszínen számos rendőr és egy helikopter is bevetésre került. A rendőrség felszólította az állampolgárokat, hogy kerüljék el a Briennerstrasse és a Karolinenplatz környékét, ahol forgalmi akadályokat állítottak fel, valamint géppisztollyal felfegyverzett rendőrök állnak az útzáraknál. A rendőrségi akció hátteréről egyelőre semmit sem tudni. Nem világos, hogy a rendőrökön kívül más is lőtt-e. 

Szemtanúk több lövés leadásáról számoltak be a környéken. A meglőtt gyanúsítottról egyelőre nincsenek részletek, például a neméről vagy az egészségi állapotáról.

Borítókép: A rendőrség meglőtt egy gyanús személyt München belvárosában az izraeli főkonzulátus közelében végrehajtott nagyszabású akció során (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.