Abszurd: ellopták a brit bűnügyi és rendészeti miniszter pénztárcáját egy rendőrségi konferencián

Diana Johnson brit bűnügyi és rendészeti minisztertől a vezető rendőrtisztek éves konferenciáján lopták el a pénztárcáját a rendőröktől nyüzsgő szállodában.

Forrás: Financial Times2024. 09. 13. 12:17
Diana Johnson brit bűnügyi és rendészeti miniszter és Gavin Stephens rendőr-főkapitány
Diana Johnson brit bűnügyi és rendészeti miniszter és Gavin Stephens rendőr-főkapitány Forrás: közösségi média
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lopás időpontjában Diana Johnson éppen beszédet mondott a rendőrfelügyelők szövetségének konferenciáján, amelyben a lopás és a bolti lopás elharapózására figyelmeztetett, amelyet a munkáspárti kormány a konzervatívoktól örökölt, írta meg a Financial Times.

A warwickshire-i rendőrség később azt közölte, hogy nyomozást folytat egy pénztárcalopás ügyében a Kenilworth mellett található négycsillagos szállodában, ahol a rendőrségi konferenciát tartották. A belügyminisztérium megerősítette, hogy Johnsonnak ellopták a holmiját a konferencián, de a történtekhez a szaktárca nem kívánt további kommentárt fűzni.

A lopás ugyanaznap történt, amikor a brit kormány megkezdte egyes foglyok idő előtti szabadon bocsátását, hogy így kezelje a börtönök túlzsúfoltságát Angliában és Walesben. A büntetőintézetekre nehezedő feszültséget tovább súlyosbították az augusztusban kitört zavargások.

Nick Smart, a Rendőrfelügyelők Szövetségének elnöke a konferencián tartott beszédében elítélte a rendőrség krónikus alulfinanszírozottságát, amely, ahogy fogalmazott, megköti a rendőri erők kezét. Emellett kritizálta a börtönök túlzsúfoltságának és a fogvatartottak szabadon bocsátásának kezelését, mondván, hogy a rendőröknek olyan elkövetők letartóztatásával kell foglalkozniuk, akiket aztán nem lehet börtönbe zárni, és kezelniük kell az idő előtt szabadon bocsátott több ezer bűnöző által elkövetett bűncselekményeket is.

A konferencia után Johnson az X-en közzétett bejegyzésében azt írta, hogy öröm volt részt venni a konferencián, és köszönetet mondott a rendőröknek, a lopásról azonban nem tett említést a a posztban.

Az angliai és walesi bűnügyi felmérés becslése szerint a 2023 szeptemberéig az évben 2,7 millió lopási eset történt, ami hasonló az előző évihez, de 19 százalékkal kevesebb a járvány előtti szinthez képest.

Keir Starmer, Nagy-Britannia miniszterelnöke beszédet mond London központjában 2024. szeptember 12-én
Keir Starmer, Nagy-Britannia miniszterelnöke beszédet mond London központjában 2024. szeptember 12-én. Fotó: AFP/Isabel Infantes

Keir Starmer brit miniszterelnök a július 4-i általános választások előtt megfogadta, hogy ha a Munkáspárt kerül hatalomra, nem fogják tétlenül nézni, hogy a bűnözés átvegye az uralmat az utcáinkon.

 

Borítókép: Diana Johnson brit bűnügyi és rendészeti miniszter és Gavin Stephens rendőr-főkapitány (Forrás: Közösségi média)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.