Árvízhelyzet: svájci sétahajó rekedt Bécsben

Száznegyven utas maradt egy svájci sétahajó fedélzetén Bécsben. A viharos időjárás miatt nem tudnak kikötni. A körutazást az időjárási figyelmeztetés ellenére nem törölték.

Forrás: Puls242024. 09. 16. 13:24
Tengerjáró hajó halad el a kastély mellett a Dunán
Tengerjáró hajó halad el a kastély mellett a Dunán Fotó: Michael Runkel Forrás: robertharding/AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egész Ausztria napok óta hatalmas mennyiségű esővel küzd, és a Duna árad. Az árvíz egy svájci sétahajót is érintett. A Thurgau Prestige-nek a bécsi folyóparton kellett maradnia, és a mintegy száz utas és a személyzet negyven tagja nem szállhatott ki a hajóból, írja a Puls 24.

Az utasok szombat óta nem tudták elhagyni a hajót, mert a mólóhoz vezető gyaloghidat elöntötte a víz, a hajó pedig megfeneklett.

A Thurgau Travel szerint a helyi hatóságok döntenek arról, hogy az utasok mikor szállhatnak ki – erre valószínűleg kedd előtt nem kerülhet sor. A Thurgau Prestige-nek Linzből Budapestre és vissza kellett volna utaznia.

 

Az időjárási figyelmeztetés ellenére indultak el

A kirándulóhajó pénteken indult. A Thurgau Travel ügyvezető igazgatója, Daniel Pauli-Kaufmann szerint akkor még a szakértők sem látták a helyzetet pontosan előre, hogy a Duna esetleg nem lesz hajózható ezen a területen.

A meteorológusok azonban már csütörtökre súlyos viharokat jósoltak. A DDSG Blue Danube hajózási társaság pénteken közölte: „A szélsőséges időjárási körülmények és a Duna vízszintjének helyenként várható emelkedése miatt a következő napokban korlátozásokra kell számítani.”

A bécsi vonaljáratokat ezért szombattól hétfőig felfüggesztették.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: AFP/Michael Runkel)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.