Brutális sorozás Ukrajnában: a koncert előtt csaptak le a zenekarra

A katonaság azt állítja, „hatáskörüknek megfelelően és a hatályos jogszabályok keretein belül” jártak el.

Forrás: Mandiner2024. 09. 22. 15:44
Military mobility of Ukrainian soldiers continue in the direction of Marinka
MARINKA, DONETSK OBLAST, UKRAINE - AUGUST 29: Ukrainian soldiers walk through a forest at their artillery position as military mobility of Ukrainian soldiers continue in the direction of Marinka, Donetsk Oblast, Ukraine on August 29, 2024. Diego Herrera Carcedo / Anadolu (Photo by Diego Herrera Carcedo / ANADOLU / Anadolu via AFP)
Illusztráció. Ukrán katonák Fotó: Anadolu via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hromadske című ukrán lap számolt be arról az esetről, hogy  MUR zenekar komplett technikusi stábját elvitte a hadkiegészítő az ungvári koncertjük előtt egy nappal – szúrta ki a Mandiner.

A formáció arról számolt be Instagram-oldalán, hogy „a hadkiegészítő mozgósította a csapat teljes technikai személyzetét az ungvári fellépés előtt. A művészek összegyűjtik a díszleteket, a kábeleket csatlakoztatják a helyi rendszerhez, de hogy mi lesz a turné további részével – nem tudjuk. De majd kiderül, és meg fogjuk oldani ezt a kérdést” – írták követőiknek.

Helyi beszámolók szerint a koncert végül létrejött, de két órával később kezdték, mint előzetesen meghirdették.

A zenekar később arról is tájékoztatta az érdeklődőket, hogy az ötfős technikai stábjuk 

becsülettel teljesíti kötelességét, a kiképzésen vesznek részt a központban. 

Bejegyzésüket azzal zárták, köszönik mindenkinek a támogatást, a társulat folytatja a turnét, „mert az előadás éppen arról szól, hogy a történelem ismétli önmagát, és megmagyarázza, miért kell megerősíteni az ellenség elleni harcot”.

A kárpátaljai regionális hadkiegészítő a történtekkel kapcsolatban azt a tájékoztatást adta, hogy 

a MUR által terjesztett információk nem felelnek meg a valóságnak. 

A katonaság szerint egy nappal a koncert előtt, szeptember 17-én egy másik településen a szóban forgó fiatal férfiaknak nem volt joguk a mozgósítás keretében halasztást kérni a sorozás alól.

A toborzással és szociális támogatással foglalkozó területi központ képviselői azt is elmondták, „hatáskörüknek megfelelően és a hatályos jogszabályok keretein belül” jártak el – idézte a lap.

Borítókép: Illusztráció. Ukrán katonák (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.