Egy amerikai befektető szerint Zelenszkij béketerve a harmadik világháborúhoz vezetne

Az ukrán elnök nagy reményekkel érkezett az Egyesült Államokba, hogy az amerikai döntéshozóknak bemutassa az általa győzelmi tervnek nevezett békejavaslatot. David Sacks amerikai befektető és milliárdos szerint azonban ez a terv egyenlő lenne a harmadik világháborúval.

Forrás: Al-Jazeera2024. 09. 23. 16:07
Zelenszkij találkozik Joe Biden amerikai elnökkel és Kamala Harris demokrata elnökjelölttel a Fehér Házban 2024. szeptember 26-án
Zelenszkij találkozik Joe Biden amerikai elnökkel és Kamala Harris demokrata elnökjelölttel a Fehér Házban 2024. szeptember 26-án Fotó: Jim Watson Forrás: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök nagyszabású látogatásba kezdett az Egyesült Államokban, amelynek során Joe Biden amerikai elnöknek, valamint Kamala Harris és Donald Trump elnökjelölteknek is ismerteti Kijev tervét az immáron több mint két és fél éve zajló háború befejezéséről.

Zelenszkij kedden és szerdán részt vesz az ENSZ éves közgyűlésén is, arra sürgetné Ukrajna szövetségeseit, hogy segítsenek elérni „a valóban igazságos béke közös győzelmét”, írta az al-Dzsazíra.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnöke 2024. szeptember 22-én a pennsylvaniai scrantoni Scranton hadsereg lőszergyárába érkezik
Volodimir Zelenszkij ukrán elnöke 2024. szeptember 22-én a pennsylvaniai scrantoni Scranton hadsereg lőszergyárába érkezik (Fotó: AFP/Ukrán elnöki sajtóiroda)

Várhatóan csütörtökön fogja bemutatni Bidennek az általa „győzelmi tervnek” nevezett békejavaslatot, amit később Kamala Harris és Donald Trump előtt is ismertetne, bár hivatalosan még nem jelentettek be időpontot.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök győzelmi terve a harmadik világháborúhoz vezet – állítja David Sacks amerikai befektető, írta a Banking News.

Mit tartalmaz a tervezet? Azonnali NATO-tagságot és nagy hatótávolságú rakétatámadásokat. Más szavakkal a harmadik világháborút

– írja Sacks az X-en közzétett bejegyzésében. Sacks azzal fejezi be bejegyzését, hogy reméli, hogy az amerikai elnök emlékszik az okokra, amelyek miatt már elutasította Zelenszkijt erre vonatkozó korábbi javaslatait.

Korábban írtunk arról, hogy e tervről Wolfgang Ischinger volt diplomata, a müncheni biztonságpolitikai konferencia vezetője is beszámolt a német köztelevízióban, aki szerint a Zelenszkij elkötelezett a győzelmi terv mellett. Az egykori diplomata arról is beszélt, hogy a „győzelmi terv” része a nyugati fegyverrendszerekre vonatkozó lőtávkorlátozás feloldása, amellyel egyensúlyba kerülhetnének az orosz–ukrán háború erőviszonyai. Zelenszkij azt mondta, hogy van egy terve, de a végrehajtás felelősségét Bidenre hárítaná.

Borítókép: Zelenszkij találkozik Joe Biden amerikai elnökkel és Kamala Harris demokrata elnökjelölttel a Fehér Házban 2024. szeptember 26-án (Fotó: AFP/Jim Watson)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.