Így árasztotta el a víz Bécset + videó

Ausztriában több halottat és jelentős anyagi károkat hagyott maga után az évtized árhulláma. A pusztításról döbbenetes felvételek jelentek meg az elmúlt napokban a közösségi médiában és a videómegosztó platformokon. Bécs különös károkat szenvedett.

2024. 09. 25. 7:19
Utcákat öntött el az árvíz Bécsben
Utcákat öntött el az árvíz Bécsben Fotó: Anadolu via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megfelelően megszervezett árvízi védekezés és a védműépítési munkák miatt Magyarországon nem okozott jelentős vagyoni kárt és nem követelt emberéletet az évtized árvíze. Ausztriában ugyanakkor egészen más a helyzet, ott a védelemért felelős szakembereknek megoldhatatlan kihívást jelentett az áradás. A puszítás mérlege ott rendkívül borús: öt halott, húsz gátszakadás és 1400 evakuálás. A károk összesítése még hetekig eltarthat, de az osztrák kormány már most egymilliárd euró értékű katasztrófaalapot hozott létre.

Az osztrák helyzetről a Weather Damage (Időjárási károk) nevű YouTube-csatorna videója mutatott be látványos felvételeket szeptember 15-én:

Az Oe24.at videójában jól látszik, hogy Bécset sem kímélte az árvíz, a tömegközlekedés helyenként napokig állt:

A főváros melletti Wienerwald lakói sem jártak jobban, jól látszik, hogy több családi házat is méteres magasságban lepett el a víz:

Az ORF szeptember 16-i videója azt mutatja be, hogy az áradaton ekkorra sem sikerült úrrá lenni:

Az állami közszolgálati televízió még aznap egy részletesebb körképpel is jelentkezett, a riportban szintén döbbenetes képek láthatók:

A Kronen Zeitung egy Bécstől nyugatra található húsfeldolgozó üzem területéről készített felvételeket mutatott be. A víz itt majdnem kétméteres magasságban hömpölygött. Az Astro Kalb nevű cégnél eurómilliókban mérhetők a károk, a biztosító azonban ennek az összegnek eddig a töredékét fizette ki.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.