Ismét egy váratlan biztonsági incidens zavarta meg Trump kampányrendezvényét

A Nassau megyei rendőrség megerősítette, hogy gyanús esemény történt Trump beszédének helyszínén, ahol több ezer republikánus szimpatizáns gyűlt össze.

Forrás: Daily Mail2024. 09. 18. 18:50
2024. szeptember 17-én megkísérelték meggyilkolni Donald Trump volt amerikai elnököt és republikánus elnökjelöltet
2024. szeptember 17-én megkísérelték meggyilkolni Donald Trump volt amerikai elnököt és republikánus elnökjelöltet Fotó: Chandan Khanna Forrás: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Van egy személy, aki egy bombakereső kutyát képezhetett ki a helyszín közelében. Ez a személy tévesen jelenthette, hogy robbanóanyagot találtak, amiért őrizetbe vette a rendőrség – írta a Daily Mail, miután a rendőrség megerősítette, hogy szerdán gyanús esemény történt Trump beszédének helyszínén.

A republikánus elnökjelölt, Donald Trump volt amerikai elnök hívei kampánygyűlésének kezdetére várnak a Nassau Veterans Memorial Coliseumban 2024. szeptember 18-án Uniondale-ben
A republikánus elnökjelölt, Donald Trump volt amerikai elnök hívei kampánygyűlésének kezdetére várnak a Nassau Veterans Memorial Coliseumban 2024. szeptember 18-án Uniondale-ben Fotó: Getty Images/AFP/Michael M. Santiago

A rendőrök megerősítették, hogy nem fenyegeti veszély Donald Trump rendezvényét, miután állítólag robbanóanyagot találtak egy autóban. A rendőrség szerint nincs veszélyben a Long Island-i helyszín, ahol több ezer republikánus szimpatizáns gyűlt össze.

A helyszínen talált robbanóanyagokról szóló jelentések megalapozatlanok – jelentette ki Patrick Ryde, Nassau megye rendőrfőnöke. A bombakereső kutyát tartó személy tévesen jelentette, hogy robbanóanyagot találtak, tette hozzá.

A rendőrség a titkosszolgálattal együttműködve továbbra is kiemelt készültségben volt a környéken órákkal a republikánus elnökjelölt színpadra lépése előtt. A Nassau megyei rendőrség forrásai állítólag újságíróknak korábban azt mondták, hogy a gyűlés helyszínéről „egy kék hordót vittek el”. Ezenkívül a K9-es átvizsgálás során állítólag „robbanószerkezetet találtak az egyik járműben”. Korábban állítólagos források arról is beszámoltak, hogy egy személy az erdőbe menekült. 

A Trump elleni július 13-i, a pennsylvaniai Butlerben elkövetett első merénylet óta az elnökjelölt kampánygyűléseit nagyrészt fedett helyszíneken tartják, valamint a biztonsági protokoll is szigorúbbá vált.

Borítókép: 2024. szeptember 17-én megkísérelték meggyilkolni Donald Trump volt amerikai elnököt és republikánus elnökjelöltet (Fotó: AFP/Chandan Khanna)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.