Izrael: A világ biztonságosabb hely lett a Hezbollah-vezér megölése után

Daniel Hagari, az izraeli hadsereg szóvivője Haszan Naszrallahot, a Hezbollah vezetőjét Izrael egyik legnagyobb ellenségének nevezte. Azt állította, hogy megölése biztonságosabbá tette a világot.

2024. 09. 28. 15:36
A Hezbollah vezére, Haszan Naszrallah portréja (Fotó: AFP)
A Hezbollah vezére, Haszan Naszrallah portréja (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy televíziós tájékoztatón Hagari elmondta, hogy a csoport többi vezető tagját továbbra is célpontnak tekintik. Hozzátette, hogy a Hezbollah főhadiszállása Bejrútban a nemzetközi jog szerint legitim katonai célpont volt. A csoport vezetőjét ott ölték meg.

Izrael pénteken este nagy erejű támadást hajtott végre Bejrút sűrűn lakott déli külvárosaiban, melynek során legalább hat lakóépületet földig rombolt.

Mint arról lapunk korábban beszámolt, az izraeli hadsereg hivatalosan bejelentette Haszan Naszrallah Hezbollah-vezér megölését. Naszrallah, aki 32 éve az Irán által támogatott militáns csoport vezetője, a jelentések szerint a pénteki bejrúti csapások célpontja volt. Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) az X-en közzétett bejegyzésében azt írta, hogy „többé nem lesz képes terrorizálni a világot”.

Az izraeli védelmi miniszter szerint a Hezbollah vezetőjének meggyilkolása Izrael történetének egyik legfontosabb „ellenintézkedése”.

Aki háborút indít Izrael ellen, és megpróbál ártani polgárainak, nagyon súlyos árat fog fizetni. Még ma sem állunk meg

 – folytatta Joáv Gallant.

Eközben a Szaúd-Arábiához tartozó Al-Arabiya hírügynökség arról számolt be, hogy a Hamász vezetője, Jahja Szinvár és más vezetők korlátozták mozgásukat, óvintézkedéseket hoztak a Bejrútban történt izraeli támadás után, amelyben megölték Haszan Naszrallahot, a Hezbollah vezetőjét.

A hírügynökség névtelen forrásokra hivatkozva közölte, hogy Szinvár biztonságát megerősítették.

Borítókép: A Hezbollah vezére, Haszan Naszrallah portréja (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.