Izrael Bejrút belvárosára mért légicsapást

Az izraeli hadsereg hétfőn légicsapást mért a libanoni főváros, Bejrút központjára.

Forrás: MTI2024. 09. 30. 9:53
Az izraeli hadsereg légicsapást hajtott végre egy többszintes épületre Bejrútban, Libanon fővárosában, 2024. szeptember 30-án
Az izraeli hadsereg légicsapást hajtott végre egy többszintes épületre Bejrútban, Libanon fővárosában, 2024. szeptember 30-án Fotó: Houssam Shbaro Forrás: Anadolu/AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Míg az izraeli hadsereg az elmúlt napokban többször is támadta Bejrút déli külvárosait, a Hezbollah síita mozgalom fellegvárát, ez az első alkalom, hogy a főváros szívét vette célba, jelentette az MTI.

A támadásban megsérült személyt mentőautóval szállították kórházba, miután az izraeli hadsereg légicsapást hajtott végre
Egy, a támadásban megsérült embert mentőautóval szállítottak kórházba, miután az izraeli hadsereg légicsapást hajtott végre (Fotó: Anadolu/AFP/Houssam Shbaro)

Libanoni biztonsági források szerint legalább négy ember meghalt egy izraeli dróncsapásban, amely a Dzsama Iszlamija szélsőséges szervezet egyik lakását vette célba Bejrút belvárosában. Ez a szunnita iszlamista csoport szövetségese a Hezbollahnak, amely Izrael elleni műveleteivel saját bevallása szerint a Gázai övezetet irányító Hamászt támogatja. 

Az Izrael és az Európai Unió által is terrorszervezetként nyilvántartott Népi Front Palesztina Felszabadításáért (PFLP) bejelentette, hogy három tagja meghalt az izraeli légicsapásban. Az izraeli hadsereg immár hetedik napja folytatja támadásait a Hezbollah ellen Libanonban, ahol a múlt hét végén megölték a szervezet vezetőjét, Haszan Naszrallahot. 

Az izraeli hadsereg csapásokat mért a szélsőséges csoport más erődítményeire az országban. Az izraeli támadásokban a libanoni egészségügyi minisztérium szerint vasárnap legalább 105 ember halt meg.

Borítókép: Az izraeli hadsereg légicsapást hajtott végre egy többszintes épületre Bejrútban, Libanon fővárosában, 2024. szeptember 30-án (Fotó: Anadolu/AFP/Houssam Shbaro)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.