Machetés támadás egy rendőrőrs ellen Németországban

A németországi Rajna-vidék egyik településén ma hajnalban egy 29 éves agresszív férfi machetével rontott be a rendőrségre, és támadta meg az ott lévő rendőröket. Csak a biztonsági kapu és a kiérkező kommandós egységek akadályozták meg a vérontást.

Forrás: Junge Freiheit2024. 09. 06. 13:07
Rendőrök lelőttek egy gyanús személyt egy nagyszabású akció során München belvárosában, az izraeli főkonzulátus közelében
Rendőrök lelőttek egy gyanús személyt egy nagyszabású akció során München belvárosában, az izraeli főkonzulátus közelében Fotó: München TV Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csak egy biztonsági zár akadályozta meg a vérfürdőt a Linz am Rhein-i rendőrőrsön. A város rendőrőrsére hajnali három óra előtt egy 29 éves albán férfi egy machetével rontott be, és azzal fenyegetőzött, hogy „megöli a rendőrőrsön dolgozó kollégákat” – közölte a rendőrségi szóvivő, írta a Junge Freiheit.

A két ajtó közül azonban csak az első nyílt ki. A rendőrök pedig bezárták az erőszakos migránst, így a támadó a két ajtó közé szorult.

A rendőrök minden felszólítása hiábavaló volt. A migráns továbbra is erőszakosan fenyegetőzött és rendkívül agresszív volt. A linzi rendőrök ezért a koblenzi rendőrségi kommandót is értesítették, majd a különleges rendőri egység két órával később sokkolóval ártalmatlanná tette a migránst, és letartóztatták.

Az albán férfi a hatóságok szerint könnyebben megsérült az elfogás során, jelenleg is őrizetben van. Az ügyészség a mai nap folyamán dönt a letartóztatásáról.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: DPA Picture-Alliance/AFP/München TV)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.