Matteo Salvinire is veszélyes fenyegetést tett közzé a terrorista

A legmagasabb terrorkészültség van életben Itáliában. Az olasz titkosszolgálatok már korábban is jelezték, hogy nem egy összehangolt támadástól, hanem rejtőzködő terrorista sejtek merényletétől tartanak.

2024. 09. 12. 9:44
Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes
Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes Fotó: NurPhoto via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az izraeli–palesztin háború kirobbanása óta az Olaszországban élő bevándorlók között egyre erősebb az iszlám radikalizálódás. A legfrissebb sajtóhírek szerint az olasz hatóságok egy 28 éves marokkói férfit tartóztattak le iszlám propaganda terjesztése miatt Milánóban. A férfi a felnőtt kísérő nélkül érkezett kiskorú migránsoknak fenntartott központban kulturális közvetítőként tevékenykedett.

Az olasz antiterrorista csoportok átfogó nyomozásának köszönhetően kiderült, hogy az afrikai férfinak már korábban is volt dolga a hatóságokkal személyek, vagyon és kábítószer elleni bűncselekmények elkövetése miatt, a közelmúltban pedig terrorcselekményre való felbujtás miatt. 

A hatóságok kivizsgálást indítottak ellene nemzetközi terrorizmus gyanújával. A nyomozások során kiderült, hogy a közel-keleti konfliktus kirobbanását követően egyre agresszívabb megfélemlítéseket tartalmazó videókat tett közzé az interneten. Pusztulással fenyegette a nyugati világot és mindazokat, akik letérnek az Allah által kijelölt útról. 

Nyugativilág-ellenes propagandát folytatott a világhálón és muzulmán harcosként definiálta magát. A dzsihádot éltette és az iszlám messiás hírnökének tartotta magát, valamint arra is ígéretet tett, hogy kiirtja az összes hitetlent. Olyan általa készített videófelvételeket tett közzé a világhálón, amelyen fegyverek használatát mutatja be, amelyek a dzsihád megvívásához szükségesek. Ezeket a videókat többek között Giorgia Meloni miniszterelnöki hivatalába is elküldte, jelezve, hogy az idő elérkezett, készüljenek a szent harcra. 

Matteo Salvini, a Liga főtitkára és más kormánytagok is tisztátalannak számítottak, tehát a kiirtandó személyek listáján voltak. Az olasz hatóságok végül letartóztatták, mivel úgy ítélték meg, hogy a fiatal bevándorlók körében is szélsőséges propagandát folytathat. Azt is veszélyesnek tartották, hogy a marokkói férfi kapcsolatot tartott olyan honfitársaival, akiket már korábban kitoloncoltak Itáliából, mivel nemzetbiztonsági kockázatot jelentettek az ország számára.

Borítókép: Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes (fotó: AFP)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.