Orbán Viktor: Nemzetközi évadnyitó Olaszországban

Az Európai Ház – Ambrosetti fórumon, a Comói-tó melletti Cernobbióban, az üzleti élet, az ipar vezető személyiségei, diplomaták és kormánytagok találkoznak Olaszországból és külföldről egyaránt. Itt, a nyitónapon szólalt fel Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök szerint két fő probléma van: az egyik, hogy bár az EU egy békestruktúra, most háború dúl a szomszédunkban, a másik pedig a migráció, amely egyre jobban szétzilálja az uniót.

Forrás: Facebook2024. 09. 07. 10:25
ORBÁN Viktor
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) panelbeszélgetésen vesz részt az idén 50. alkalommal megrendezett Cernobbiói Fórumon az észak-olaszországi Cernobbióban 2024. szeptember 6-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán) Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közösségi oldalán osztott meg fényképeket olaszországi hivatalos útjáról a magyar miniszterelnök. Orbán Viktor egy észak-olaszországi gazdasági fórumon szólalt fel Magyarország és Európa jövőjével kapcsolatban. A rendezvényen politikusok és az üzleti élet képviselői is részt vettek. 

Mint arról lapunk korábban már beszámolt, beszédében a kormányfő hangsúlyozta: A magyar elnökség fő célja a versenyképesség növelése. Orbán Viktor az orosz–ukrán háborúról is beszélt. Aláhúzta: ha arra várunk, hogy legyen egy béketerv, amelyet mindkét fél elfogad, sosem lesz béke. Mert az első lépés nem a béketerv. Az első lépés a tűzszünet.

A kormányfő Magyarország és Európa jövőjéről beszélt. Szerinte két fő probléma van: az egyik, hogy bár az EU egy békestruktúra, most háború dúl a szomszédunkban, a másik pedig a migráció, amely egyre jobban szétzilálja az uniót. A miniszterelnök egyebek mellett leszögezte: Az EU alapvető értékeiről nincs vita, azokat a szervezet alapszerződései tartalmazzák. Vannak azonban olyan kérdések, amelyekben eltérnek az álláspontok, például a háború, a migráció vagy a genderkérdés kapcsán. Ha ezekkel kapcsolatban politikai uniót próbálunk kialakítani, az szétzilálja az EU-t. Hozzátette:

Míg egyes országok a migránsok beengedése mellett döntöttek, és most gondokkal szembesülnek, más országok sosem léptek erre az útra.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök (b) panelbeszélgetésen vesz részt az idén 50. alkalommal megrendezett cernobbiói fórumon az észak-olaszországi Cernobbióban 2024. szeptember 6-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.