Szlovákia fontos üzenetet küldött Magyarországnak – ettől le fog esni az Európai Bizottság álla

Ursula von der Leyenék továbbra sem hajlandók beismerni, hogy veszélyben volt a két ország energiabiztonsága, Szlovákia viszont köszönetet mondott Magyarországnak, amiért megoldotta az olajkrízist.

Forrás: Mandiner2024. 09. 13. 15:58
Ursula von der Leyen
Ursula von der Leyen / ANADOLU / Anadolu via AFP) Fotó: Dursun Aydemir Forrás: AFP/Anadolu
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Bizottság továbbra is tagadja, hogy Ukrajna Lukoil-ellenes szankciója veszélyeztette volna Magyarország energiabiztonságát – közölte a Mandiner. Juraj Blanár szlovák külügyminiszter viszont elismerését fejezte ki, amiért a Mol megállapodásai továbbra is garantálják az orosz olaj áramlását, hiszen az orosz–ukrán határon hivatalosan a magyar cég lesz az olaj tulajdonosa, nem a Lukoil.

Ez jó hír a szlovák autósok és az egész gazdaság számára, hálásnak kell lennünk Magyarországnak. Eközben viszont az Európai Bizottság egyáltalán nem segített megoldást találni, azaz nem segítette a szlovákokat és a magyarokat sem

– hangsúlyozta a tárcavezető.

A bizottság kereskedelmi szóvivője, Olof Gill a kritikákra reagálva csupán megismételte, hogy nem volt veszélyben az energiabiztonság, a Lukoil pedig az egyetlen vállalat, amely szankciókkal szembesül Ukrajnában.

Borítókép: Ursula von der Leyen (Fotó: AFP/Anadolu/Dursun Aydemir)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.