Újabb robbanás rázta meg Kölnt

Hajnalban újabb robbanás történt Kölnben. A rendőrség és a tűzoltóság nagy erőkkel vonult a helyszínre, tíz napon belül ez már a harmadik támadás.

Forrás: Junge Freiheit2024. 09. 25. 8:19
Illusztráció Szeptember 18-án hajnali 5 óra körül robbanás történt egy kölni ruhaüzletben
Illusztráció Szeptember 18-án hajnali 5 óra körül robbanás történt egy kölni ruhaüzletben Fotó: Henning Kaiser Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A múlt heti kettő, egy diszkó és egy ruházati üzlet elleni támadások után szerdán kora reggel egy kölni szórakozóhelyen újabb robbanás történt, írta a Junge Freiheit.

Robbanás után a teljesen kiégett  kávézó egy kölni bérház első emeletén
Robbanás után a kiégett kávézó egy kölni bérház első emeletén (Fotó: DPA Picture-Alliance/AFP/Sascha Thelen)

A rendőrség közlése szerint a belvárosban egy újonnan nyílt kávézó égett le. A DPA szerint már korán, hajnali két óra körül történhetett a robbanás. A tetthely a belvárostól mintegy hat kilométerre található, azon a környéken, ahol a közelmúltban két támadás is történt.

A hajnali tűzesetben állítólag két ember könnyebben megsérült, további 25 embernek pedig biztonsági okokból el kellett hagynia otthonát. A rendőrség jelenleg a helyszínen a robbantás bizonyítékai után nyomoz.

A Mocro-maffiát gyanúsítják

Egyelőre nem világos, hogy van-e összefüggés a mostani eset és a másik két robbantás között. A nyomozók az úgynevezett Mocro-maffiát gyanúsítják a bűncselekményekkel. A Hollandiában élő marokkóiakból álló banda állítólag részt vesz abban az észak-rajna–vesztfáliai „drogháborúban”, amely a cannabis németországi legalizálása után robbant ki. Augusztus elején egy Köln-Zündorfban lévő lakóházban is robbanás történt. A rendőrség e támadás mögött is a Mocro-maffiát gyanítja.

Borítókép: Illusztráció. Szeptember 18-án hajnali 5 óra körül robbanás történt egy kölni ruhaüzletben (Fotó: DPA Picture-Alliance/AFP/Henning Kaiser)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.