Zaharova élesen reagált Scholz szavaira

Scholz korábban a ZDF televíziós csatornának adott interjújában azt mondta, hogy az Északi Áramlat és az Északi Áramlat 2 gázvezetékek elleni támadást ki kell vizsgálni és az elkövetőket bíróság elé kell állítani. Hangsúlyozta, hogy amellett van, hogy semmit sem szabad eltitkolni, és az elkövetőket felelősségre kell vonni.

Forrás: RIA Novosztyi2024. 09. 08. 21:09
Marija Zaharova az orosz külügyminisztérium szóvivője és Olaf Scholz német kancellár
Forrás: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Németországnak át kell adnia Oroszországnak az Északi Áramlat 1 és Északi Áramlat 2 gázvezetékek elleni terrorista támadással kapcsolatos vizsgálatról rendelkezésre álló információkat, így reagált Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő a RIA Novosztyinak adott interjúban Olaf Scholz német kancellár szavaira

A svéd parti őrség egyik repülőgépéről 2022. szeptember 28-án készült felvételen az Északi Áramlat 1 gázvezeték szivárgásából származó gáz felszabadulása látható a Balti-tenger svéd gazdasági övezetében.
A svéd parti őrség egyik repülőgépéről 2022. szeptember 28-án készült felvételen az Északi Áramlat 1 gázvezeték szivárgásából származó gáz felszabadulása látható a Balti-tenger svéd gazdasági övezetében.  Fotó: AFP

Azt mondta, hogy erről nem a médiának kellene szivárogtatni, hanem hivatalos nyilatkozatokat és adatcserét kellene folytatni az érintett országok illetékesei között.

Borítókép: Marija Zaharova az orosz külügyminisztérium szóvivője és Olaf Schoz német kancellár (forrás: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.