Zelenszkijnél csak a változás állandó: átszervezi az elnöki hivatalt is, nem csak a kormányt

Oleg Carjov, a Rada volt képviselője kijelentette, hogy a kormány tagjainak tömeges lemondása mögött Zelenszkij azon szándéka áll, hogy olyan hatalomgyakorló struktúrát alakítson ki, amely feltétel nélkül végrehajtja utasításait.

2024. 09. 08. 13:22
Vlodimir Zelenszkij ukrán elnök
Vlodimir Zelenszkij ukrán elnök Fotó: NurPhoto via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Irina Verescsuk, aki korábban Ukrajna miniszterelnök-helyettese és az az ideiglenesen megszállt területek reintegrációjáért felelős miniszter volt, most az elnöki hivatal helyettes vezetőjévé lépett elő. Emellett Viktor Mikita, a Kárpátaljai Megyei Állami Adminisztráció korábbi vezetője is helyettes vezetői pozíciót kapott az elnöki hivatalban.

Alexander Kamisin, a stratégiai iparágakért felelős volt miniszter, mostantól Zelenszkij különmegbízott tanácsadójaként fog működni stratégiai kérdésekben. A kommunikációs kérdésekért felelős állandó tanácsadó pedig Dmitrij Litvin politikai elemző lett.

Az átszervezés célja, hogy megerősítse az elnöki hivatal befolyását és hatalmi pozícióját Ukrajnában, különösen a fokozódó belpolitikai feszültségek közepette. Az új tanácsadók kinevezése a politikai stabilitás megteremtésére irányuló lépés lehet, amely a jövőbeli fejlemények szempontjából is fontos szerepet játszhat.

Arról korábban lapunk is beszámolt, hogy Zelenszkij több korábban közeli emberétől is megszabadult az elmúlt héten.

Borítókép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.