Az LMBTQ-közösség került az iszlamisták célkeresztjébe

Az Iszlám Állam egyik ága a németországi Solingenben elkövetett három halálos áldozatot követelő véres terrortámadást dicsőíti. Az iszlamisták további támadásokra szólítanak fel, célpontjuk az LMBTQ-közösség.

Forrás: eXXpress2024. 10. 16. 18:49
LMBTQ emberek a Budapest Pride-on
LMBTQ emberek a Budapest Pride-on Fotó: Szentgallay Bálint Forrás: NurPhoto/AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A három halálos áldozatot és nyolc sebesültet követelő solingeni támadás mélyen megrázta Németországot. Most az Iszlám Állam Horaszán Tartomány (ISPK) nevű terrorcsoport – amely az Iszlám Állam afganisztáni és pakisztáni szárnya – a jelek szerint a következő támadást tervezi. Az ISPK a jövőben az LMBTQ-közösség ellen akar támadásokat végrehajtani, olvasható az eXXpress osztrák lap cikkében.

Egy fiú az Iszlám Állam zászlajával egy török palesztin-párti tüntetésen
Egy fiú az Iszlám Állam zászlajával egy török palesztinpárti tüntetésen (Fotó: NurPhoto/AFP/Karel Picha)

A terrorszervezet házi újságjában egy véres késsel illusztrálták a feliratot: „Támadás Németország ellen. A muszlimok bosszújáért”.

A solingeni véres támadás szintén ennek a terrorszervezetnek tulajdonítható. Augusztus 23-án este egy 26 éves szíriai férfi válogatás nélkül gyilkolni kezdett Solingenben. A terrortámadás a nyugat-németországi város főterén történt, a település 650 éves történelmét ünneplő fesztiválon. A rendőrség tájékoztatása szerint a támadó több alkalommal, hátulról szúrt, és szándékosan az áldozatok torkát célozta meg.

A Szövetségi Alkotmányvédelmi Hivatal álláspontja szerint az iszlamista terrorizmus fenyegetettsége tavaly október óta tovább nőtt, amelyben nagy szerepet játszik a közösségi média is, a Németországban érintett potenciális személyek számát 27 200 főre becsülték.

Németországban a biztonságérzet ezzel párhuzamosan folyamatosan csökken. Egy ezt vizsgáló kutatás rávilágított, hogy a legtöbben a migrációs krízis fokozódásával magyarázzák az egyre drámaibb bűnügyi statisztikákat.

Borítókép: LMBTQ-emberek a Budapest Pride-on (Fotó: NurPhoto/AFP/Szentgallay Bálint)

 



 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.