Beyonce hatalmától szinte az egész zeneipar tart

Egyre többen írnak a közösségi oldalakon arról, hogy Beyonce jelentős befolyásra tett szert. A történet a rapper Diddy letartóztatása után kezdődött, aki közeli barátja volt Beyonce férjének, a szintén rapper Jay-Z-nek. Diddy és Jay-Z a zene „rosszfiúi”, és sokak szerint aki nem velük van, az nem sok jóra számíthat.

Forrás: Telegrafi2024. 10. 13. 14:20
Beyoncé a Glamour Women of the Year rendezvényen a Times Square EDITION Hotelben 2024. október 8-án New Yorkban
Beyoncé a Glamour Women of the Year rendezvényen a Times Square EDITION Hotelben 2024. október 8-án New Yorkban Fotó: Dimitrios Kambouris Forrás: Getty Images/AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Manapság a zeneiparban Beyonce nevét egyre gyakrabban említik, írja a Telegrafi.

Beyonce fellép a Get Out The Vote koncerten Hillary Clinton, a demokraták elnökjelöltje mellett a Wolstein Centerben 2016. november 4-én
Beyonce fellép a Get Out The Vote koncerten Hillary Clinton, a demokraták elnökjelöltje mellett a Wolstein Centerben 2016. november 4-én (Fotó:Getty Images/AFP/ Justin Sullivan)

„Míg Aaliyah a pop hercegnője volt, addig Beyoncé a pop királynője kellett, hogy legyen. Ha Aaliyah nem halt volna meg, ma senki sem tudna Beyoncéról” – terjedt el közösségi médiában.

A közösségi oldalakat pedig elárasztották azok a videók, amelyekben a világ mai legnagyobb hírességei meglepő módon mindig megköszönik és megemlítik Beyoncét, miközben fontos eseményeken díjakat kapnak.

„Miért emlegeti mindenki Beyoncét, amikor veszít? Muszáj ezt csinálniuk? Mindenki fél Beyoncétól?” – írják többen, akik szerint emögött lehet valami.

Ki köszönte meg Beyoncénak, amikor egy díjkategóriában legyőzte őt?

A 2017-es Grammy-díjátadón Adele nyerte az év albumát, ugyanebben a kategóriában Beyoncét is jelölték. A díj átvételekor mondott beszédében Adele azt mondta, hogy Beyonce érdemelte meg a díjat. Azt is elmondta, hogy ő egy olyan személy, akit egész életében csodált, és aki sok előadó számára inspiráció forrása. Könnyekben tört ki, kettétörte a díjat, és egy darabot a közönség soraiban ülő Beyoncéhoz vágott.

Hat évvel később Beyoncé ismét nem nyert Grammyt sem az „Év dala”, sem az „Év albuma” kategóriában. Akkor Lizzo volt a legjobb, aki szintén Beyoncének mondott köszönetet és dicsérte őt.

Amikor pedig férje, Jay-Z kapott Grammy-díjat, Beyoncét is megemlítette, és azt a tényt, hogy még soha nem nyert Grammy-díjat az év albumáért.

2009-ben a zeneipar történetének talán legfurcsább pillanata következett be. Az MTV Video Music Awardson Kanye West félbeszakította Taylor Swift beszédét. Miközben Taylor köszönetet mondott a közönségnek, Kanye felment a színpadra, mikrofont ragadott, és kijelentette, hogy Beyoncénak kellett volna átvennie a díjat, ami sokkolta a jelenlévőket.

Aznap este, miután Swift megnyert egy második díjat is, Beyonce felszólította Taylort, hogy fejezze be a beszédét.

Jay-Z, Diddy és Beyoncé hosszú, személyes és szakmai kapcsolatot ápolnak a zeneiparban. Jay-Z és Diddy az 1990-es évek eleje óta barátok, miután mindketten hasonló New York-i háttérből érkezve tettek szert hírnévre. Barátságuk évtizedeken átível, és számos zenei együttműködésre és üzleti vállalkozásra terjed ki. 1997-ben Diddy debütáló albumán dolgoztak együtt, és azóta is támogatják egymást a nyilvánosság előtt, együtt jelentek meg különböző eseményeken.

Bár jelenleg nincs bizonyíték arra, hogy Jay-Z és Beyonce közvetlenül érintettek lennének a Diddy elleni állítólagos ügyekben, olyan pletykák terjedtek el, hogy a helyzet feszültséget okozott a házasságukban.

Borítókép: Beyoncé a Glamour Women of the Year rendezvényen a Times Square EDITION Hotelben 2024. október 8-án New Yorkban (Fotó: Getty Images/AFP/Dimitrios Kambouris)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.