Rácsok mögött marad az orgiákat rendező hiphopsztár

Súlyos vádakkal néz szembe a P. Diddy néven ismert hiphopproducer, Sean Combs, miután százhúszan tettek ellene feljelentést többek között szexuális kereskedelem és nemi erőszak miatt. A legfiatalabb áldozat mindössze kilencéves volt a történtek idején.

2024. 10. 03. 16:32
A P Diddy művésznéven ismert Sean Combs
A P Diddy művésznéven ismert Sean Combs Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szeptember 16-án letartóztatták New Yorkban Sean Combst, akit a közönség P. Diddy, illetve Puff Daddy művésznéven ismer. A háromszoros Grammy-díjas férfi, akit az elmúlt három évtized egyik legbefolyásosabb hiphopproducereként tartanak számon, szexuális kereskedelem, nemi erőszak, kábítószer-birtoklás és fegyverrel való visszaélés vádjával néz szembe. Az ügyben eljáró bíró nem engedélyezte a szabadlábra kerülését, így Combsnak a rácsok mögött meg kivárnia a tárgyalást – írja az amerikai Sky News televíziós csatorna.

A vádhatósági dokumentumok szerint Combs a zeneiparban betöltött pozícióját és befolyását arra használta, hogy bűnszövetkezetet hozzon létre. Az általa rendezett orgiák során állítólag kábítószer hatása alatt lévő személyeket kényszerítettek különféle aktusokra, és ezeket gyakran rögzítették is.

Az áldozatok között huszonöt kiskorú is volt, köztük egy, a történtek idején mindössze kilencéves kisgyerek – számol be a sokkoló részletekről a Page Six amerikai portál. Egy másik áldozat azt mondta, hogy tizenöt éves volt, amikor bedrogozták és csoportos nemi erőszakot követtek el ellene az egyik Combs által rendezett partin – emeli ki az Irish Star ír hírportál.

Az áldozatok jogi képviselői úgy látják, hogy Combs letartóztatása az első lépés az igazságszolgáltatás felé, akadnak azonban szkeptikus hangok, amelyek szerint a sztár már többször megpróbálta megfélemlíteni azokat, akik tanúskodni akartak ellene. Combs ügyvédje ragaszkodik védence ártatlanságához, hangsúlyozva, hogy az összes ellene felhozott vád alaptalan.

A letartóztatás óta újabb nők léptek elő, és további vádakat emeltek Combs ellen. Jogi képviselőjük, Tony Buzbee texasi ügyvéd szerint a felperesek száma immár százhúszra emelkedett. Ők külön-külön adják majd be keresetüket, lehetővé téve, hogy minden esetet egyenként vizsgáljanak meg, ami további nyomást gyakorolhat Combsra és jogi csapatára.

Ez vár most P. Diddyre

Combs jelenleg a Metropolitan Fegyházban várja a bírósági eljárás folytatását, amely során végleges bírói döntés születhet. Ügyvédei már fellebbezést nyújtottak be, hogy házi őrizetbe helyezzék, de ezt eddig mindannyiszor elutasították. Az ügyészség azt is hangsúlyozta, hogy a nyomozás továbbra is folyamatban van, és várhatóan újabb áldozatok, illetőleg tanúk lépnek majd elő a Combs ellen felhozott vádakkal kapcsolatban.

A következő bírósági meghallgatás október 9-én lesz, ahol valószínűleg kitűzik a tárgyalás időpontját is.

Borítókép: A P. Diddy művésznéven ismert Sean Combs (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.