Egy berlini luxusszállodából migránsközpont lett

Berlin egyre több migránst fogad be. Most egy belvárosi kerületben lévő, jó nevű szállodában kell helyet csinálni nekik, a terv azonban megosztja a környéken élőket.

Forrás: Origó2024. 10. 04. 12:01
Migránsok egy csoportja várakozik az út szélén a kelet-németországi Forst közelében
Migránsok egy csoportja várakozik az út szélén a kelet-németországi Forst közelében Fotó: Jens Schlueter Forrás: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A politikusok és a társadalom figyelmeztetései és tiltakozásai ellenére a berlini önkormányzat egy Lichtenberg kerületben található egykori luxushotelt alakított át migránsszállássá. Az elkövetkező években várhatóan akár 1200 bevándorló is lakhat majd ott, írta meg a Junge Freiheit.

A migránsok sörrekeszeket visznek a szálláshelyükre a Brandenburgi Menedékkérők Központi Befogadó Központjában (ZABH), Eisenhüttenstadtban
A migránsok sörrekeszeket visznek a szálláshelyükre a Brandenburgi Menedékkérők Központi Befogadó Központjában, Eisenhüttenstadtban. Fotó: dpa Picture-Alliance/AFP/Patrick Pleul

A lap a helyszínen volt, hogy megörökítse a hangulatot, beszéljen a lakosokkal és szembesítse azzal a felelős politikusokat. A riporterek álarcos, radikális baloldaliakkal is szembekerültek, akik megpróbálták megakadályozni a kereszténydemokrata kerületi polgármesterrel folytatott beszélgetést.

– A migránsok igazságosabb elosztására van szükségünk – mondta Martin Schaefer kerületi bevándorláspárti polgármester, írta az Origó. – Valójában nem különböző oldalakon kellene állnunk, hanem közösen kellene megoldanunk a kérdést – mondta, és sajnálatát fejezte ki, hogy a rendbontók megpróbálták megakadályozni a találkozót. 

 

Borítókép: Migránsok egy csoportja várakozik az út szélén a kelet-németországi Forst közelében (Fotó: AFP/Jens Schlueter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.