Határsértések százait regisztrálták Németország nyugati határain

Az ellenőrzések szeptember közepi kiterjesztésével határsértések százait regisztrálták Németország nyugati határain – közölte csütörtökön a német szövetségi rendőrség.

Forrás: MTI2024. 10. 03. 21:33
Europe Schengen
Police are seen performing checks at the Polish-Germany border in Frankfurt (Oder), Germany on 17 September, 2024. Germany in September has reintroduced checks at its land borders seen as many as a blow to the Schengen open borders agreement. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto) (Photo by Jaap Arriens / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Határellenőrzés a német határon Fotó: NurPhoto via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A DPA német hírügynökség megkeresésére a rendőrség arról számolt be, hogy 838 határsértést jegyeztek fel Németország Franciaországgal, Belgiummal, Luxemburggal és Hollandiával közös határán. 

A legtöbb ilyen incidens a francia határ mentén volt. 

A szeptember 16-tól október 2-ig terjedő időszakban további 18 eset történt a Dániával közös határszakaszon. A nyugati határokon a rendőrség emellett 539 alkalommal fordított vissza embereket és 25 esetben rendelt el újbóli beutazási tilalmat, az északi, vagyis a dániai határon 14 alkalommal fordítottak vissza határsértőket és három személyt sújtottak beutazási tilalommal.

A hatóságok 387 elfogatóparancsot hajtottak végre.

A német rendőrség még kedden közölte, hogy minden határszakaszt figyelembe véve 2448 határsértőt tartóztattak fel szeptember közepe óta.

Nancy Faeser német belügyminiszter szeptember 16-ától kiterjesztette a határellenőrzést Németország valamennyi határára az illegális migráció visszaszorítása érdekében. Az egyelőre fél évre szóló intézkedés lehetővé teszi a migránsok elutasítását is már a határon.

Németország korábban a Lengyelországgal, Csehországgal, Ausztriával és Svájccal közös határon vezetett be ellenőrzéseket, amelyeket szeptember közepén kiterjesztett a Franciaországgal, Luxemburggal, Hollandiával, Belgiummal és Dániával közös határszakaszokra.

Borítókép: Határellenőrzés Németországban (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.