Ekkor ér véget az orosz–ukrán háború a szlovák miniszterelnök szerint

A szlovák miniszterelnök emlékeztetett arra, hogy országa igazságos békét akar az orosz–ukrán háború kapcsán, de kétséges, hogy ez elérhető.

2024. 10. 16. 16:00
Robert Fico szlovák miniszterelnök
Robert Fico szlovák miniszterelnök Fotó: NurPhoto via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyon nagy a valószínűsége annak, hogy rövid időn belül véget ér az ukrajnai háború, ezt Robert Fico szlovák kormányfő szögezte le egy nappal az uniós csúcstalálkozó előtt. Fico azt is kiemelte, hogy az uniós állam- és kormányfők kétnapos megbeszélésén felveti majd Ukrajna NATO-csatlakozását. Fico szerint nagy ára lenne annak, ha meghívnák Ukrajnát a védelmi szövetségbe – írja a Reuters hírügynökség.  

A szlovák miniszterelnök emlékeztetett arra, hogy országa igazságos békét akar az orosz–ukrán háború kapcsán, de kétséges, hogy ez elérhető. 

Robert Fico kitért arra is, hogy Szlovákia továbbra is elkötelezetten kiáll Ukrajna területi integritása mellett, valamint minden olyan béketerv mellett, amelyet az orosz–ukrán háború megoldására javasolnak. Fico megjegyezte, hogy nemsokára Kínába látogat, ahol ugyancsak felveti majd az orosz–ukrán háborút lezáró béke kérdését.

Borítókép: Robert Fico szlovák miniszterelnök (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.