Előre tart az osztrák Néppárt a következő tartományi választástól

Az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elsöprő választási győzelme után a vorarlbergi tartományi Néppárt is kétségbeesett. Attól tartanak, hogy a Szabadságpárt diadalt arat a közelgő voksoláson.

Forrás: Origó2024. 10. 03. 11:39
Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke
Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Fotó: Joe Klamar Forrás: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alig két hét múlva (október 13-án) lesz tartományi választás az ausztriai Vorarlbergben. A Szabadságpárt (FPÖ) nyári európai parlamenti választási diadala és a múlt vasárnapi országos választás eredménye láttán terjed a kétségbeesés a Vorarlberget kormányzó Néppárt soraiban, írja az eXXpress.

Az Osztrák Néppárt tagja, Benita Ferrero-Waldner (L) és Markus Wallner vorarlbergi kormányzó részt vesz Alexander van der Bellen (a képen nem látható) osztrák államfő eskütételi ceremóniáján
Az Osztrák Néppárt tagja, Benita Ferrero-Waldner (balra) és Markus Wallner vorarlbergi kormányzó részt vesz Alexander van der Bellen (a képen nem látható) osztrák államfő eskütételi ceremóniáján (Fotó: AFP/Roland Schlager )

Mindenről szól.

E drámai szavakkal nyitotta meg a vorarlbergi tartomány kormányzója és a Néppárt csúcsjelöltje, Markus Wallner a párt választási kampányának zárószakaszát Dornbirnben, írta az Origó.

A Néppárt minden erejét mozgósítani akarja

Az ÖVP mindent megmozgat. A párt aktivistái a választásokig mind a 96 vorarlbergi településre ellátogatnának. Dietmar Wetz, a Néppárt tartományi igazgatója szerint az, hogy minden települést felkeresnek, azt mutatja, mennyire fontos az ÖVP számára, hogy mozgósítsa szavazóbázisát, és potenciálisan növelje a támogatottságát egy esetlegesen szoros versenyben.

Vorarlberg tartományt 2014 óta a Néppártból és a Zöldekből álló fekete-zöld koalíció irányítja.

Borítókép: Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke (Fotó: AFP/ Joe Klamar)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.