Itt a fordulat Madeleine McCann ügyében: felmentették a fő gyanúsítottat

Felmentették a Portugáliában elkövetett szexuális bűncselekmények vádja alól a Madeleine McCann-ügy fő gyanúsítottját, Christian Brücknert egy német bíróságon kedden.

Forrás: MTI2024. 10. 08. 17:58
A fő gyanúsított és a védője. Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szexuális bűncselekményekért korábban már többszörösen elítélt 47 éves német férfit a braunschweigi tartományi bíróság két nemi erőszak és két szexuális bántalmazás ügyében mentette fel elegendő bizonyíték hiányában.

Brückner egy éven belül szabadlábra kerülhet, mivel egy másik ügyben kábítószer-kereskedelem és nemi erőszak miatt kiszabott börtönbüntetésének nagy részét már letöltötte, a Portugáliában háromévesen eltűnt brit kislány ügyében pedig továbbra sincs elegendő bizonyíték ellene.

Brückner februárban állt először a braunschweigi bíróság elé a 2000 és 2017 között Portugáliában történt bűncselekmények vádlottjaként. Bár a bűncselekmények az ibériai országban történtek, a férfit Alsó-Szászországban állították bíróság elé, mert itt volt utolsó állandó németországi lakcíme.

Az ügyvédek a tárgyaláson bizonyítékok és hiteles tanúk hiányára hivatkozva azt sugallták, hogy a braunschweigi ügyészség nem is indított volna pert Brückner ellen, ha nem lenne gyanúsított Madeline McCann eltűnésének ügyében.

Megbízhatatlan tanúkkal volt dolgunk, akik közül néhányan szándékosan hazudtak a bíróságnak

– nyilatkozta a bíró a tárgyalás után. Elmondása szerint a tanúk vallomását erősen befolyásolták azok a Brücknerről szóló médiajelentések, amelyek szexuális szörnyetegnek és gyermekgyilkosnak állították be a férfit. Az ügyészség 15 év börtönbüntetés kiszabását kérte, a felmentő ítélet után pedig közölte, hogy fellebbezést nyújt be.

A férfit 2020-ban gyanúsították meg azzal, hogy köze van Madeleine McCann eltűnéséhez. Christian Brückner visszaeső pedofil, többször elítélték már szexuális bűncselekmények, köztük gyermekek szexuális bántalmazása miatt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.