Kitört a népharag, miután a disznók elé vetette két nő holttestét egy farmer

Hihetetlen botrány tombol.

Forrás: BBC2024. 10. 02. 18:08
Pig,Sitting,In,A,Mud,Puddle
illusztráció Fotó: Shutterstock
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatalmas felháborodást keltett Dél-Afrikában az, hogy két fekete nőt egy fehér farmer és két munkása a vád szerint lelőtt, majd a disznókkal etetett meg – adta hírül a BBC brit közmédia.

A 45 éves Maria Makgato és a 34 éves Lucia Ndlovu állítólag élelmet kerestek Limpopo tartományban, Polokwane település mellett egy farmon augusztusban, amikor lelőtték őket. 

A holttestüket ezután a sertéseknek adták, így akartak a farmerek megszabadulni a bizonyítékoktól. 

A bíróság hamarosan arról dönt, hogy óvadék fejében kiengedje-e a fogdából a 60 éves Zachariah Johannes Olivier farmert, valamint az alkalmazottait. A korábbi meghallgatások alatt tüntetők azt követelték, hogy a bíróság ne engedje szabadlábra a gyanúsítottakat. Walter Mathole, az egyik áldozat testvére szerint az ügy tovább mélyítette a feszültséget a fekete és fehér lakosság között Dél-Afrikában.

A három férfit gyilkossági kísérlet és engedély nélküli lőfegyver birtoklása miatt is vádolják, miután a nőket nem csak megölték, hanem rálőttek Lucia Ndlovu férjére, aki a áldozatokkal együtt volt a farmon. A férj túlélte a lövöldözést és sikerült elmenekülnie a helyszínről, majd ő jelentette az esetet a hatóságnak. A rendőrök néhány nappal később találták meg a felesége és Maria Makgato már bomladozó holttestét a disznóólban.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.