Boris Johnson: II. Erzsébet nem az öregség miatt halt meg

Azt is elmondta a volt brit miniszterelnök, hogy mivel diagnosztizálták a királynőt.

Forrás: CBS News2024. 10. 02. 16:34
Salisbury,,Wiltshire,Uk:,May,1st,,2012:,The,Queen,And,Duke
II. Erzsébet királynő Fotó: Shutterstock
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hamarosan megjelenik Boris Johnson volt brit miniszterelnök memoárja Unleashed címmel, amelyben azt állítja, hogy II. Erzsébet királynő nem az öregség miatt halt meg, hanem azért, mert csontrákot diagnosztizáltak nála, mielőtt 2022 szeptemberében, 96 éves korában meghalt – adta hírül a CBS News

A volt miniszterelnök állítása jelentős szakítás a protokollal, hiszen az ilyen információkat lakat alatt őrzik, illetve, egy héttel Erzsébet királynő halála után a halotti anyakönyvi kivonatban a halál okaként az  „öregséget” jelölték meg. 

Egy éve vagy még régebben tudtam, hogy csontrákja van, és az orvosai aggódtak, hogy bármikor hirtelen hanyatlani kezd az állapota

– fogalmaz Boris Johnson, és azt is hozzáfűzte, hogy a királynő sápadtnak és görnyedtebbnek tűnt, a kezén és a csuklóján pedig sötét zúzódások voltak valószínűleg infúzió vagy injekciók miatt. A memoár a tervek szerint októberben jelenik meg, Boris Johnson 2019 és 2022 között volt az Egyesült Királyság miniszterelnöke.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.