Magyar Péter elismerte, hogy testvére a PlanB-től kapott pénzt + videó

Miután Magyar Péter keddi sajtótájékoztatója elmaradt, szerdán reggel mégis kiállt Strasbourgban az újságírók elé, igaz a legújabb botrányát követően itt is elsősorban az általa propagandának vélt sajtót kritizálta.

2024. 10. 09. 11:53
Peter Magyar, leader of the Tisza Party Peter Magyar, leader of the Tisza Party (Photo: Bence Hagymasi / 24 Óra)
Fotó: 24 Óra/Hagymasi Bence
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Media 1 számolt be először arról, hogy a Tisza Párt elnökének öccse, Magyar Márton a PlanB Magyarország Kft. munkatársa volt, amikor a cég a Magyar Péter vezette Diákhitel Zrt. beszállítója volt.

A Tisza Párt elnöke kedden állt volna ki a nyilvánosság elé Strasbourgban, azonban a meghirdetett sajtótájékoztató váratlanul elmaradt. Szerdán viszont mégis kiállt a sajtó elé, ahol az újabb botrányával kapcsolatos kérdéseket is kapott. Egy kis szokásos propagandázás után azonban ismét megerősítette, hogy a hír igaz.

Igen, meg tudom erősíteni, hogy a testvérem fél évig ennél a cégnél dolgozott, havi háromszázezer forintét

 – mondta a Tisza Párt elnöke.

Magyar Péter a Diákhitel Központ élén végzett munkája azután került a figyelem középpontjába, hogy az Átlátszó nyilvánosságra hozta a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal vizsgálatáról szóló jelentést. Már korábban is jelentek meg arról hírek, hogy Magyar Péter a Diákhitel Központ vezetőjeként ismerőseivel, baráti körével is kötött túlárazott szerződéseket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.