Sokkal gazdagabbak lettek a szupergazdagok

Több mint negyedével nőtt egy év alatt Szlovákiában a szupergazdagok vagyona, megközelítve a 19 milliárd eurót, ez mintegy 7,6 billió forint – derült ki a Forbes magazin szlovákiai kiadása által kiadott listából, amelynek számait a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség is ismertette szerdán.

Forrás: MTI2024. 10. 09. 18:31
A,Beautiful,Young,Couple,Dressed,Elegantly,,Basking,In,The,Serenity
illusztráció Fotó: Shutterstock
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Forbes 45 leggazdagabb szlovákiait rangsoroló listáján szereplők összvagyona egy éve 14,8 milliárd euró volt. A listán hat eurómilliárdos van, az ő összesített vagyonuk értéke meghaladja a nyolcmilliárd eurót. A listán szereplők közül hatan több mint 100 millió euróval növelték vagyonukat.

A leggazdagabbak egyre gazdagabbak és egyre többen vannak

– állapította meg a magazin főszerkesztője, Lucia Oksová, rámutatva: a szlovákiai szupergazdagok az elmúlt időszakban viszonylag sikeresen küzdöttek meg a magasabbra szökött infláció, az energetikai válság és az ukrajnai háború okozta nehézségekkel és diverzifikálták befektetési portfólióikat.

A szlovákiai Forbes listájának első helyén az idén Tomás Chrenek végzett kétmilliárd eurósra becsült vagyonnal. Chrenek egyebek mellett a különböző acélipari érdekeltségekkel rendelkező Moravia Steel csoport társtulajdonosa, de hozzá tartozik a több tucat kórházat és sok száz orvosi rendelőt üzemeltető Agel egészségügyi hálózat is.

A lista következő helyén a J and T befektetői és pénzügyi társaság nagy részét tulajdonló Patrik és Jozef Tkác áll, az apa és fia alkotta duó vagyonát az idén 1,89 milliárd euróra becsülte a Forbes. A listán a harmadik helyet az idén Jaroslav Hascák szerezte meg, aki ugyancsak egy befektetői és pénzügyi társaság, a Penta többségi tulajdonosa, vagyonát ezúttal 1,8 milliárd euróra becsülték.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.