Szánthó Miklós: Argentína és Magyarország ugyanazokért az értékekért küzd

Az Alapjogokért Központ igazgatója az argentin sajtónak adott interjújában kiemelte a magyar kormány és a latin-amerikai konzervatív vezetők közötti kapcsolatok megerősítésének szükségességét.

2024. 10. 25. 17:29
Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója
Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója Fotó: Bodnár Boglárka
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Javier Milei ugyanazokért az értékekért küzd, mint a magyar konzervatívok – hangsúlyozta az Alapjogokért Központ (AK) igazgatója, a CPAC Konzervatív Politikai Konferencia szervezője Argentínában tett látogatása során. Szánthó Miklós a Mundo Librének adott interjújában úgy fogalmazott, hogy a magyar kormányfő és az argentin elnök ugyanazokat az értékeket képviseli, vagyis a nemzeti szuverenitást, a család, a vallás és a hagyományos értékek védelmét helyezik középpontba, miközben igyekeznek megfékezni a woke-ideológia és a globalizmus térhódítását.

Szánthó Miklós hangsúlyozta, hogy az Alapjogokért Központ célja a nemzeti erők nemzetközi szövetségének erősítése és egy ehhez kapcsolódó konzervatív hálózat kiépítése, amely az antiglobalista és a hagyományos értékeket védő erőket fogja össze. Kiemelte, hogy Európában már több lépést is tettek annak érdekében, hogy ez megvalósuljon, például a központ megnyitotta madridi irodáját, de megalakult a Patrióták európai parlamenti csoportja, illetve egyre szorosabb a kapcsolat az Egyesült Államok konzervatív szervezeteivel is. ⁠

A latin-amerikai régióban is sok olyan szövetséges van, aki ugyanúgy gondolkodik a világról, mint a magyar kormány

– emelte ki Szánthó, aki szerint a magyar érdekek védelméhez erős nemzetközi szövetségre van szükség, nem beszélve arról, hogy közös összefogással hatékonyabban lehet előremozdítani a közös célkitűzéseket. Hozzátette, hogy azért érkezett Argentínába, mert célja, hogy kezdeményezéseiket kiterjessze a spanyolajkúak világára is, és szorosabb összefonódásokat alakítson ki elsősorban Latin-Amerika hasonló gondolkodású konzervatív vezetőivel, köztük Javier Milei-jel is.

Szánthó Miklós szerint a baloldal nemzetközi szinten nagyon szervezett, különösen a Soros György által támogatott Nyílt Társadalom Hálózaton keresztül, amely hasonló célokat tűzött ki, mint a São Paulo Fórum Dél-Amerikában, ami nem más, mint a konzervatív értékek gyengítése. Kiemelte, hogy az európai konzervatívok és a dél-amerikai jobboldal közötti együttműködés erősítheti a védekezést ezzel a célzott támadással szemben. A woke-ideológia kapcsán Szánthó a lapnak úgy fogalmazott, hogy azt a marxizmus új formájának tekinti, amely puha eszközökkel próbálja megvalósítani a régi szocialista célokat, mint a nemzeti identitás, a vallás és a család intézményének aláásása. Kifejtette azt is, hogy

véleménye szerint Nyugat-Európa már gyakorlatilag elveszett az illegális migráció és a gender-ideológia hálójában, de a közép-európai országoknak, mint például Magyarországnak, valamint az olyan vezetőknek, mint Javier Milei és Donald Trump, van esélyük arra, hogy megvédjék a hagyományos értékeket és visszaszorítsák a globalista törekvéseket.

Az Alapjogokért Központ főigazgatója megjegyezte azt is, hogy a november 5-i amerikai választások kulcsfontosságúak a nyugati civilizáció megmentése kapcsán, hisz egy Trump-győzelem például jelentős fordulatot hozhatna az ideológiai küzdelmekben, nem beszélve arról, hogy reményei szerint békés megoldást jelenthetne az orosz–ukrán háború szempontjából is, ami Magyarország számára különösen fontos szomszédos országként.

A Szánthó Miklós vezette magyar delegáció a következő napokban is a nemzetközi szövetségek kiépítésén dolgozik a latin-amerikai térségben. Jelenleg Paraguayban tartózkodnak, ezt követően pedig Chilébe látogatnak.

Borítókép: Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.