Ennek már a fele sem tréfa

Irán arra figyelmeztet, hogy számára nincs vörös vonal, ha Izrael megtorlást tervez ellene.

Forrás: Reuters2024. 10. 14. 9:02
Seyed Abbas Aragcsi iráni külügyminiszter
Seyed Abbas Aragcsi iráni külügyminiszter Fotó: Murtadha Al-Sudani Forrás: Anadolu/AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Irán külügyminisztere vasárnap arra figyelmeztetett, hogy országa számára nincs vörös vonal, és megvédi népét és érdekeit, adta hírül a Reuters.

Az NBC jelentése szerint amerikai tisztviselők úgy vélik, hogy Izrael célba veheti az iráni katonai és energetikai infrastruktúrát, válaszul Irán e hónap elején elkövetett támadására.

Az ENSZ vasárnap arról számolt be, hogy izraeli tankok áttörték az ENSZ egyik dél-libanoni békefenntartó bázisának kapuját. E lépést Izrael néhány szövetségese is elítélte, ahogy maga az ENSZ-főtitkár is.

Az iráni külügyminiszter ezután figyelmeztetett, hogy Teherán számára nincs vörös vonal népe és érdekei védelmében. Lapunk is írt róla korábban, hogy Irán atomprogramjának célja az elrettentés, melyet minden erővel szeretne megvédeni.

 

Borítókép: Seyed Abbas Aragcsi iráni külügyminiszter (Fotó: Anadolu/AFP/Murtadha Al-Sudani)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.