A Trump-gyűlésen letartóztatott férfi tagadja a merényletkísérletet

A volt elnök, Donald Trump kaliforniai kampánygyűlésén letartóztatott Vem Miller tagadja, hogy merényletet tervezett volna, és hangsúlyozza, hogy teljes mértékben támogatja Trumpot.

Forrás: FoxNews2024. 10. 14. 6:15
A republikánus elnökjelölt, Donald Trump volt amerikai elnök miután beszédet mondott egy kampánygyűlésen 2024. október 12-én a kaliforniai Coachellában.
A republikánus elnökjelölt, Donald Trump volt amerikai elnök miután beszédet mondott egy kampánygyűlésen 2024. október 12-én a kaliforniai Coachellában. Fotó: Getty Images via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miller elmondta, hogy mindig magánál tartja fegyvereit a teherautója platóján, habár soha nem használt fegyvert. Szombaton este Trump Coachella-i kampánygyűlésére érkezéskor a biztonsági ellenőrző ponton bejelentette a fegyvereit – írja a FoxNews.

A fegyvertartási vádakkal történt letartóztatása találgatásokat indított el, tekintettel arra, hogy Trump ellen július óta már két merényletkísérlet történt. Millert 5000 dolláros óvadék ellenében szabadon engedték, és egyelőre nem emeltek ellene szövetségi vádat.

Miller fiatalkorában demokrata volt, és úgy gondolta, hogy Barack Obama „megment minket a szükségtelen háborúktól és a cenzúrától”. Most már republikánusnak vallja magát, és a üzleti partnerével inkább libertáriusnak tartja magát. Kijelentette, hogy 2018 óta „teljes mértékben” támogatja Trumpot, akit „bátornak” tart, és csodálja, hogy szembeszáll a médiával.

Miller tagadja, hogy a kocsijában talált személyi igazolványok és útlevelek hamisak lennének, és elmagyarázta, hogy örmény származású, és vannak dokumentumai, amelyek a teljes örmény nevét tartalmazzák, mások pedig nem, mert bizonyos helyeken a teljes neve használata életveszélyes lehet. Tagadta azt is, hogy a „szuverén állampolgárok” mozgalmához tartozna, és azt a vádat is, hogy szélsőjobboldali lenne.

Egy a Trump-kampányhoz közeli forrás is elmondta a Fox Newsnak, hogy nem hiszik, hogy ez merényletkísérlet volt. A Trump-kampány szóvivője hozzátette, hogy figyelemmel kísérik a helyzetet. A Riverside megyei seriff hivatala korábban közleményben megerősítette, hogy a történtek nem veszélyeztették Trump volt elnök vagy a rendezvény résztvevőinek biztonságát.

Borítókép: A republikánus elnökjelölt, Donald Trump volt amerikai elnök miután beszédet mondott egy kampánygyűlésen 2024. október 12-én a kaliforniai Coachellában. (fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.