Amerika megosztottsága olyan csúcsot ért el, ami veszélyes

A Newsmax hírcsatornának nyilatkozó szakértő szerint a történtek elvonják a figyelmet a csalásokról.

Magyar Nemzet
2021. 01. 07. 8:36
TRUMP, Donald
Washington, 2021. január 7. A koronavírus-járvány miatt védõmaszkot viselõ emberek mennek felborított bútorok mellett a washingtoni törvényhozás épületében, a Capitoliumban 2021. január 7-ének hajnalán, miután korábban Donald Trump republikánus párti amerikai elnök támogatóinak egy csoportja betört a Capitoliumba. A zavargások során négy ember életét vesztette, valamint a helyszín közelében két feltételezett robbanóeszközt találtak. Donald Trump Twitter-üzenetben "kiváló hazafiaknak" nevezte a demonstrálókat. MTI/AP/Andrew Harnik Fotó: Andrew Harnik
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hír TV amerikai partnertelevíziója, a konzervatív Newsmax riporterei és szakértői is elítélték a washingtoni törvényhozás épületének tegnapi ostromát, mondván: ez nem hazafiság, ez nem rend, ez zűrzavar, ez pontosan az a dolog, ami ellen a republikánusok küzdenek.

– Történészként nagyon aggódtam, hogy ez meg fog történni, hiszen a nemzet megosztottsága, ennek intenzitása folyamatosan nőtt, aztán a választások után nagyon sok elégedetlen ember volt, különösen azért, ami tegnap történt Georgiában, és ez most már olyan csúcsot ért el, ami veszélyes – nyilatkozta egy republikánus megszólaló, felemlegetve, hogy a Georgia államában tartott keddi pótválasztáson mindkét szenátori széket elnyerte a Demokrata Párt, amivel a szenátus felett is megszerezték az irányítást.

A Newsmax a tegnapi ostromról és az összecsapásokról is mutatott be felvételeket:

– Ebből az egyetlen üzenet, ami eléri az ország másik felét az, hogy mennyire erőszakosak Trump követői, illetve hogy mit tett az elnök. Nemzetként, országként nem hunyhatunk szemet a választási rendellenességek felett, hiszen a választások éjszakáján is elmondtam: nincs elég szavazat arra, hogy elmozdítsák az elnököt a hivatalából, és mégis lett elég szavazat. Ez a fajta düh, ez a fajta csalódottság nem fog eltűnni. Ezek az események most elvonják a figyelmet arról, hogy milyen komoly problémák vannak a választási rendszerünkben, amivel foglalkozni kell – tette hozzá a megszólaló, utalva Donald Trump leköszönő amerikai elnöknek a novemberi választások óta hangoztatott állítására, miszerint a Demokrata Párt elcsalta a választásokat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.