Soros György és fia videóban magyarázzák Gyöngyöspatát

A tőzsdespekuláns és csoportjának célja nem más mint, hogy a gyöngyöspatai kártérítési ügy farvizén úszva ismét befolyást gyakoroljanak a magyar politika alakulására.

Forrás: Origo2020. 01. 27. 16:36
null
Forrás: Origo - Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Most van az az idő, amikor a romák elérhetik, hogy felhasználva politikai és polgári mozgásterüket, harcoljanak saját jogaikért” – üzente Alexander Soros az Open Society Foundations (Nyílt Társadalom Alapítványok) közösségi oldalán közzétett videóban, amelyben maga Soros György is megszólalt. Céljuk nem más mint, hogy a gyöngyöspatai kártérítési ügy farvizén úszva ismét befolyást gyakoroljanak a magyar politika alakulására – vonja le a következtetést az Origo internetes portálon megjelent cikk.

A romák integrációját körbejáró, több mint négyperces felvételen a nemzetközi Soros-világ színe-java megszólalt, így többek között Patrick Gaspard, a Soros-alapítvány elnöke, Zejko Jovanovic, az Open Society Roma Initiatives Office igazgatója, Sonja Licht, a belgrádi Soros-alapítvány vezetője, Violeta Naydenova, az Open Society European Policy Institute politikai elemzője, és Simon Walley is elmondta a véleményét a kérdésben. A húzónevek azonban közel sem ők voltak.

Már a videó felütése is sokat mondó: „Egyetlen társadalom sem tekintheti magát nyitottnak, amíg roma tagjait háttérbe szorítják.”

Megint beleszólnának a magyar politikába

– Most van az az idő, amikor a romák elérhetik, hogy felhasználva politikai és polgári mozgásterüket, harcoljanak saját jogaikért és a befogadásukért az európai társadalmakkal, valamint azért, hogy komolyan vegyék őket, mint választótestületet – így buzdította a romákat harcra Alexander Soros, az amerikai milliárdos fia. Szintén felbukkant a videóban a Nyílt Társadalom Alapítványok alapítója és elnöke, aki arról beszélt, hogy a romákat éri a legtöbb hátrány Európában.

„A romák szenvedik el a legtöbb diszkriminációt természetesen, ők a legelnyomottabb kisebbség Európában, és a küldetésem részévé tettem, hogy segítsem őket.”

Minden bizonnyal nem véletlen a felvétel időzítése, hiszen itthon a gyöngyöspatai kártérítési per uralja a közbeszédet. Az Origo szerint éppen ezért Sorosék lépése nehezen értelmezhető másként, minthogy a bevándorláspárti milliárdos ismét megpróbálja befolyásolni a magyar belpolitikát – írja az Origo.

A teljes írás, melyben felidézik az ügy előzményeit is elolvasható az Origo portálra kattintva.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.