Szijjártó Péter: Nem lehet a migránsoknak egy adott ország lakosaival egyenjogú egészségügyi ellátása

Szavai szerint az ENSZ bürokratái a jószándék köntösébe bújtatva, lopakodó módon próbálják ezt a javaslatot a globális migrációs csomag részeként ráerőltetni a világszervezet tagállamaira.

Forrás: MTI2019. 07. 17. 16:34
SZIJJÁRTÓ Péter
Washington, 2018. június 27. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elõadást tart a "World gas forum" konferencia "The future of Europes Energy market" címû panelbeszélgetésén Washingtonban 2018. június 27-én. MTI Fotó: KKM Fotó: KKM
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek telefonon elmondta: a New York-i értekezleten leszögezte, hogy nem lehet gyakorlatilag ugyanolyan egészségügyi ellátási jogokat biztosítani azok számára, akik törvénytelenül jutottak be egy országba, mint amilyen jogokat biztosítanak azon lakosoknak, akik évtizedek óta becsületesen fizetik adóikat egyebek közt az egészségügyi ellátás fenntartására.

Szijjártó Péter szavai szerint az ENSZ bürokratái a jószándék köntösébe bújtatva, lopakodó módon próbálják ezt a javaslatot a globális migrációs csomag részeként ráerőltetni a világszervezet tagállamaira. Teszik ezt azért, mert korábban nem sikerült a teljes csomagot áterőszakolni az ENSZ tagállamain, hiszen Magyarország, az Egyesült Államok, Izrael, Csehország és Lengyelország a dokumentum elfogadása ellen szavazott, az Európai Uniónak pedig további több tagja nem szavazta meg. Ezért most részenként kísérlik meg áterőszakolni a csomagot a tagállamokon – tette hozzá.

A miniszter emlékeztetett arra, hogy a globális migrációs csomag lényege az illegális bevándorlás legalizálása nem törődve azzal, hogy milyen biztonsági kockázatot jelent. Hozzátette, hogy a magyar álláspont szerint az illegális migráció veszélyes, nem szabad legalizálni, sem megszervezni, hanem meg kell állítani a biztonsági kockázatai miatt.

A Gazdasági és Szociális Tanács a Közgyűlésnek alárendelt ENSZ-szervezet, amely egyebek közt egészségügyi téren felmerülő nemzetközi kérdésekben tanulmányokat végez és intézkedéseket kezdeményez.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.