Tengervízből nyerne ki uránt Kína

Forrás: MTI2019. 11. 12. 23:07
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kutatási és innovációs szervezetet hozott létre a kínai CNNC állami atomenergetikai vállalat olyan új technológia kifejlesztésére, amellyel uránt lehetne kinyerni a tengervízből.

A CNNC (China National Nuclear Corporation) az ország mintegy húsz egyetemének és kutatóintézetének összefogásával az urán tengervízből való kinyerésének technológiai szabványait, a szükséges berendezéseket és technológiai folyamatát kívánja kifejleszteni.

Az urán koncentrációja rendkívül alacsony ugyan a tengervízben, de a mérések szerint az óceánok az ismert kitermelhető szárazföldi készleteknek az ezerszeresét, mintegy 4,5 milliárd tonnát tartalmaznak.

A CNNC közleménye szerint „nagyon hosszú utak kell még megenni” az eljárás kereskedelmi hasznosíthatóvá tételéig.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.