Jogszerűen gazdálkodik a Nemzeti

A teátrum sajtóközleményt adott ki válaszul arra, hogy az elmúlt napokban az intézményt negatív színben feltüntetni szándékozó írás járta körbe az ellenzéki médiumokat.

Magyar Nemzet
2019. 07. 11. 12:28
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Színház sajtóközleményt adott ki válaszul arra, hogy az elmúlt napokban az intézményt negatív színben feltüntetni szándékozó írás járta körbe az ellenzéki médiumokat. A színház vezetősége a közleményben leszögezi, hogy előadásaiknak a 2018/19-es évadban több nézője volt, mint valaha, amióta az intézmény a Duna-parton áll. A budapesti épületben és a soktucatnyi hazai és külföldi vendégjáték során 140 ezer néző volt szemtanúja a produkcióknak.

A Nemzeti Színház négy nagyszínpadi előadásán (János vitéz, Csongor és Tünde, Fekete ég – A fehér felhő, Tóth Ilonka) három éve ingyen látja vendégül a szervezett iskoláscsoportokat: #nemzetiadiakokert címmel futó programjuk sok tízezer diáknak nyújtott színházélményt. Az előző évadban több mint kétezer olyan nézőt hívtak el ingyen a Nemzetibe, akik még soha nem jártak színházban.

A közleményben kitérnek arra is, hogy az elektronikus jegyleolvasó rendszer alapján a teátrum látogatottsága 94 százalékos volt. Kiemelik, hogy öt éve dolgoznak az épületben felhalmozódott műszaki hibák kijavításán és a színházi eszközpark korszerűsítésén, gondosan, jogszerűen és átláthatóan gazdálkodnak.

„A hazug támadás oka tehát nyilvánvalóan az, hogy a Nemzeti Színház a nemzet színházává vált. Azonban semmilyen támadás nem riaszt el bennünket – sőt megerősít – az utunktól: továbbra is a magyar kultúra és a magyar hagyományok megújító ápolásán fogunk dolgozni” – olvasható a közleményben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.