Juhász Árpád geológus tart előadást M5 oktatási műsorában

Forrás: MTI2020. 04. 07. 19:08
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Juhász Árpád geológus tart előadást, emellett Ludwig van Beethovenről és az adatábrázolásról is szó lesz az M5 szerdai oktatási műsorában – közölte az MTVA Sajtó Osztálya kedden az MTI-vel.

A közleményben emlékeztettek arra, hogy az M5 kulturális csatorna oktatási tartalmaival igyekszik segíteni az otthon tanuló diákokat.

Kiemelik, hogy a felsős és az érettségi előtt álló tanulók mellett már az 1-4. osztályosoknak is tartanak oktatási műsort hétköznaponként Alsós – Sulikalandok címmel. A Mindenki Akadémiája című műsoraikban pedig érintik az egyetemi tananyagot is. A Netorika című ötrészes sorozat tanároknak ad praktikus tanácsokat a digitális oktatással kapcsolatban, a Mozogj otthon! című adás pedig tornázásra buzdítja a tanulókat.

Szerdán a 8 órakor kezdődő Alsós – Sulikalandok című műsorban a harmadikos diákokkal a vízről, a negyedikesekkel pedig a gravitációról beszélgetnek.

A Felsős című műsor elsősorban a 6-8. évfolyamos tanulóknak szól. Fél kilenckor a 6. osztályos természetismerettel kezdenek: a Balaton-felvidéki Nemzeti Park és a Fertő-Hanság Nemzeti Park értékei lesz a téma.

Ezután a 7. osztályos irodalomból a versírással foglalkoznak: a műsorvezetők a gyakorlatban is megtapasztalják a versírás kihívásait.

Ugyancsak a 7. osztályosok történelemből az első világháborút követő békerendszer összeomlásáról tanulhatnak, a 6. osztályosok matematikából az adatok ábrázolásával, a fél tizenegykor kezdődő művészet órán pedig Ludwig van Beethoven életútjával és művészetével foglalkoznak.

Ugyancsak a 6. osztályosok a stylist és a cipész szakmákról tudhatnak meg többet, a 8. osztályosok a politikai rendszerek és államformák közül a demokráciával ismerkedhetnek meg részletesebben.

Fél 12-től délig – a megszokott módon – nyelvtanulás lesz: a Szólalj meg angolul dupla részekkel, majd a Szólalj meg olaszul jelentkezik.

A fél 1-kor kezdődő Érettségi című műsor magyar nyelv és irodalommal indul, ezúttal a szövegtanról lesz szó. Matematikából folytatódik a koordinátageometria, biológiából pedig a szaporodással foglalkoznak. Informatikából a szövegszerkesztésről, történelemből pedig a felvilágosult abszolutizmusról tanulhatnak a diákok: a műsorban összehasonlítják Mária Terézia és II. József uralkodását.

A háromnegyed 3-kor induló Mozogj otthon! című műsorban, hivatásos gyógytornászok mutatnak be különféle mozgási gyakorlatokat naponta tíz percben. Mint írják, a műsor minden korosztálynak szól, így az idősebbek is bekapcsolódhatnak a tornázásba. A fél 9 előtt öt perccel kezdődő Netorika című sorozatban a webkamerák világáról lesz szó.

Éjféltől jelentkezik a Mindenki Akadémiája, ezúttal Juhász Árpád geológus tart előadást A földtudomány forradalma: a lemeztektonika címmel. Az adás ismétlését csütörtök reggel fél 8-kor láthatják a nézők.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.