Letiltották a Patrióták történelmi filmjét! – itt megnézheti

A Patrióták a Facebookon nem hirdethetik a rákosmezei Királydomb történetéről szóló filmjüket. Nagy rejtély, hogy mi köze van a szélsőséges nézetekhez.

Magyar Nemzet
2020. 08. 27. 17:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Bizonyára már láttátok első animációs kisfilmünket, amivel augusztus 20-án előrukkoltunk a Rákosmezején lévő Királydomb nemzeti emlékhellyé nyilvánításáért. Hatalmas munka és rengeteg utánajárás van mögötte. Sajnálatos módon a videót a Facebook nem engedte terjeszteni: hirdetésünket letiltották, mert beleütközik a „közösségi alapelvek” nevű, 70-es éveket idéző gumiszabályba. Nagy rejtély, hogy a rákosmezei országgyűlések színhelyének felkarolása ugyan mitől számít szélsőséges nézetnek, mindenesetre az indoklásban az áll, hogy a hirdetést azért utasították vissza, mert az etnikai specifikációt tartalmaz, ami kirekesztés („megcélzott csoport vagy egyén személyes tulajdonságaira vagy jellemzőire hivatkozó vagy utaló szöveg”). Feltehetően a „magyar” szóval lehetett bajuk. Sajnos ez már nem is meglepő, amikor ott tartunk, hogy jobbközép véleményekért is ki lehet érdemelni 30 napos kitiltást a legnagyobb közösségi oldalról” – írták a Magyar Nemzethez eljuttatott közleményükben a Patrióták.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=5sapy6o-Ajk[/embed]

A Patrióták sajnálják, hogy a Királydomb történetéről szóló animációs kisfilmjüket ilyenformán nem tudják érdemben eljuttatni a célközönséghez, pedig, ahogy fogalmaztak „pont akkor várhatjuk, hogy a kezdeményezésünket a döntéshozók is támogassák, ha kellő társadalmi erőt tudunk mögötte felmutatni”.

Közleményükben még felidézik: az a legszomorúbb, hogy különböző algoritmusokkal már azt is képesek szabályozni, hogy egy adott tartalom (ha nincs hirdetve) csak minimális közönséget érjen el. „Ez a cenzúra XXI. századi alakja” – írták.

Történelmi oktatófilmjükről mi is beszámoltunk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.