időjárás 13°C Hugó 2023. április 1.
logo

Letiltották a Patrióták történelmi filmjét! – itt megnézheti

Magyar Nemzet
2020.08.27. 17:00
Letiltották a Patrióták történelmi filmjét! – itt megnézheti

„Bizonyára már láttátok első animációs kisfilmünket, amivel augusztus 20-án előrukkoltunk a Rákosmezején lévő Királydomb nemzeti emlékhellyé nyilvánításáért. Hatalmas munka és rengeteg utánajárás van mögötte. Sajnálatos módon a videót a Facebook nem engedte terjeszteni: hirdetésünket letiltották, mert beleütközik a „közösségi alapelvek” nevű, 70-es éveket idéző gumiszabályba. Nagy rejtély, hogy a rákosmezei országgyűlések színhelyének felkarolása ugyan mitől számít szélsőséges nézetnek, mindenesetre az indoklásban az áll, hogy a hirdetést azért utasították vissza, mert az etnikai specifikációt tartalmaz, ami kirekesztés („megcélzott csoport vagy egyén személyes tulajdonságaira vagy jellemzőire hivatkozó vagy utaló szöveg”). Feltehetően a „magyar” szóval lehetett bajuk. Sajnos ez már nem is meglepő, amikor ott tartunk, hogy jobbközép véleményekért is ki lehet érdemelni 30 napos kitiltást a legnagyobb közösségi oldalról” – írták a Magyar Nemzethez eljuttatott közleményükben a Patrióták.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=5sapy6o-Ajk[/embed]

A Patrióták sajnálják, hogy a Királydomb történetéről szóló animációs kisfilmjüket ilyenformán nem tudják érdemben eljuttatni a célközönséghez, pedig, ahogy fogalmaztak „pont akkor várhatjuk, hogy a kezdeményezésünket a döntéshozók is támogassák, ha kellő társadalmi erőt tudunk mögötte felmutatni”.

Közleményükben még felidézik: az a legszomorúbb, hogy különböző algoritmusokkal már azt is képesek szabályozni, hogy egy adott tartalom (ha nincs hirdetve) csak minimális közönséget érjen el. „Ez a cenzúra XXI. századi alakja” – írták.

Történelmi oktatófilmjükről mi is beszámoltunk.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.