Emléktáblát avattak Zenthe Ferenc lakóháza előtt

Születésének 100. évfordulóján emléktáblát avattak a színművész egykori otthona előtt a Törökvészi úton.

Szilléry Éva
2020. 09. 11. 10:58
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egész évben Zenthe Ferencre emlékezik a művész szülőföldjén megalakult sajgótarjáni Zenthe Ferenc Színház, az emlékévhez a MASZK Országos Színészegyesület és a Nemzeti Színház is csatlakozott.

Szeptember 10-én, születésének 100. évfordulóján emléktáblát avattak a kétszeres Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas, a Magyar Köztársaság Érdemes Művésze és Kiváló Művésze, a Nemzet Színésze elismerésekkel jutalmazott színművész egykori otthona előtt a Törökvészi úton. Az emléktáblát Stremeny Géza szobrászművész készítette.

Ifj. Zenthe Ferenc és Simon Lajos színházigazgató
Fotó: Zenthe Ferenc Színház

Az emléktábla avatásán koszorút helyezett el Rátóti Zoltán színművész, a Nemzeti Színház stratégiai igazgatója, Mátyássy Bence, a MASZK Országos Színészegyesület vezetőségi tagja, Tóth Enikő, a Madách Színház művésze, Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere és Simon Lajos, a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház igazgatója.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.