Fődíjat nyert a Vadonvilág a gödöllői filmszemlén

A Vadonvilág – gróf Széchenyi Zsigmond nyomában harmincnégy magyar és külföldi alkotással versenyzett együtt a gödöllői fesztivál dokumentumfilmes kategóriájában. Az alkotás a vadászútjain keresztül mutatja be a nemzetközi hírű vadász-író életét, amely összeforrt a magyar történelem és Afrika múlt századi eseményeivel.

Magyar Nemzet
2020. 09. 12. 21:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gödöllői Kárpát-medence Értékei Filmszemle dokumentumfilmes kategóriájának fődíját a Vadonvilág – gróf Széchenyi Zsigmond nyomában című, a Takarékbank támogatásával készült nagyszabású természetfilmes dokumentumfilm nyerte. Az egyik legismertebb magyar Afrika-utazó és vadász-író, gróf Széchenyi Zsigmond életének felelevenítése mellett az alkotás a természetvédelem fontosságára is felhívja a figyelmet, bemutatva a kontinens múltja és jelene közti drámai változásokat.

Lerner János dokumentumfilmjét a tavaly októberi bemutató óta már több mint kétszázezren nézték meg tévében és több ezren látták a magyar mozikban; egyedüli magyar alkotásként idén nyáron meghívták a Sanghaji Nemzetközi Filmfesztivál Egy övezet, egy út szekciójába is. A Vadonvilág egy különleges időutazás, amely mintegy száz évet ölel fel, és amely gyakorlatilag ötven éve készül. A lebilincselő képi világú kalanddal az alkotóknak sikerült méltó emléket állítaniuk egy nagy tudású, sokrétű embernek, így a jövő nemzedékei is megismerhetik Széchenyi Zsigmond munkásságát. A filmről a tavalyi bemutató után írt kritikánk itt olvasható.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.