Koós Gábor – óriási nyomatok és dúcok + videó

Koós Gábor munkássága egyedülálló a kortárs magyar sokszorosított grafika történetében. A fiatal művész nagyméretű munkái két részből, de egyetlen egységből állnak, mivel a dúcot és a nyomatot egyetlen alkotásként állítja ki, további minden dúchoz csak egyetlen nyomatot készít.

Magyar Nemzet
2020. 10. 31. 13:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Felvidéken született Koós Gábor USA Diary (Amerikai napló) című kiállítása ugyan tegnap bezárt az INDA Galériában, azonban az online tárlatvezetés megtekinthető a virtuális térben. A galéria három termében, három „naplófejezetben”, azaz három grandiózus installációban osztotta meg a nézőkkel nem sokkal korábbi amerikai utazásának legfontosabb élményeit. A tárlatot dokumentáló videóban Petrányi Zsolt művészettörténész és a Koós Gábor együtt barangolnak a termekben – ha úgy tetszik, együtt lapozgatják a naplót.

Beszélgetésükben a nagyméretű nyomatok technikai megoldásairól, a technikák téma általi meghatározottságáról, művészettörténeti kapcsolódásairól, a Koós munkamódszerét meghatározó személyes indíttatásokról, késztetésekről és sok egyébről hangzanak el forrásértékű kijelentések és megállapítások.

E sorozat előzményének tekinthető a friss diplomásként készített Budapest Diary-sorozata.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.