Virtuális Muzsikás-karácsony a Müpában

A világhírű Muzsikás együttes, mint minden évben, idén is a karácsony és szilveszter közötti meghitt, ünnepi időszakban áll a Müpa pódiumára, hogy művészbarátai segítségével elrepítse hallgatóságát a zene szárnyán egy régmúlt világba.

Magyar Nemzet
2020. 12. 28. 19:30
null
Az Amadinda és a Muzsikás együttműködése sokszínű produkciót ígér Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sipos Mihály, Porteleki László, Éri Péter és Hamar Dániel távoli magyarlakta vidékekre kalauzolnak, ahol a népzene a mindennapi élet részeként épült be a hétköznapokba, egyrészt örömforrásként, a mulatozás alapjaként, másrészt léleknyugtató és feszültségoldó szerként, gyógyírként a bajra. Ebben az évben ünnepelt szólistáik – a Moldvából származó Petrás Mária és a Fölszállott a páva győzteseként ismert Kacsó Hanga – mellett a Kossuth-díjas Berecz András vendégeskedik a műsorban, valamint feltűnik még két ifjú tánctehetség: Berecz István és Appelshoffer János is, hogy közösen megidézzék a karácsony meghittségét és az év végi ünnepkör vidám, felszabadult, világi hangulatát is.

Az előadás megtekinthető december 30-án, szerdán 19.30 kezdettel a Müpa honlapján és YouTube-csatornáján.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.