időjárás 1°C Balázs 2023. február 3.
logo

Online tekinthető meg a magyar opera napja gálakoncertje

Magyar Nemzet
2021.02.08. 18:05
Online tekinthető meg a magyar opera napja gálakoncertje

A Magyar Állami Operaház OperaSzerda című sorozatának következő adásában az Opera díjátadóján bemutatott gálakoncert ismétlését tekintheti meg ingyenesen a közönség.

2013 óta – amikor az Opera második játszóhelyeként az Erkel Színház megnyitotta kapuit – a magyar opera napját november 7-én ünnepeljük, ugyanis 1810-ben ezen a napon született Erkel Ferenc, a nemzeti romantikus opera megteremtője.

Az online közvetítés 2021. február 10-én 20 órától lesz látható az Opera Facebook-oldalán, valamint az Origón. Az elmúlt kétszáz év magyar operáiból válogató koncert Erkel Ferenc, Bartók Béla, Kodály Zoltán, Kenessey Jenő, Petrovics Emil, Szokolay Sándor, Ránki György, Vajda János, Madarász Iván, Tallér Zsófia, Tóth Péter, Gyöngyösi Levente és Szörényi Levente műveit vonultatja fel.

Az est műsorvezetője Ókovács Szilveszter, művészeti vezetője Aczél András. Fellép Balga Gabriella, Boncsér Gergely, Fekete Attila, Keszei Bori, Kiss András, Kovács István, László Boldizsár, Megyimórecz Ildikó, Molnár Ágnes, Palerdi András, Rőser Orsolya Hajnalka, Szántó Andrea, Szvétek László, Váradi Zita és Zsigmond Géza.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.