Zenei ritkaságok a Filharmónia virtuális koncerttermében

Továbbra sem kell nélkülözni a klasszikus zenét, ugyanis a megszokott módon vár mindenkit a virtuális koncerttermében a Filharmónia Magyarország.

Magyar Nemzet
2021. 02. 02. 21:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Február 2-án a Szegedi Szimfonikus Zenekar a bécsi klasszika gyöngyszemeivel kedveskedik a klasszikus zene szerelmeseinek, Mozart D-dúr (Haffner) szimfóniáját és A színigazgató nyitányát adják elő, valamint Haydn–Rosetti Esz-dúr versenymű két kürtre és zenekarra című művet, amelyet a Filharmónia Magyarország révén online követhet a közönség. Ezt követően február 4-én Itália földjére a Pannon Filharmonikus Zenekarral és kiváló szólistákkal egy utazásra invitálják a közönséget, ahol a barokk és a romantika találkozik egymással Rossini, Berlioz és Ignaz Malzat műveiben. A zenei ritkaságok sorát skandináv országok legismertebb zeneszerzőinek műveivel folytatják február 5-én, a Savaria Szimfonikus Zenekar előadásában. Február első hetét pedig romantikus zenei percekkel zárják: Robert Schumann német zeneszerző három csodálatos művét hozza el a Miskolci Szimfonikus Zenekar.

Pannon Filharmonikusok a Müpában
Fotó: Müpa/Pannon Filharmonikusok

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.